Nyheter

Scantrucks nya terränggående bomlift med 100% eldrift

Med den nya bomliften Manitou 200ATJe Oxygen visar Manitou återigen att de vill ta täten när det gäller omställningen till gröna lösningar med så lite klimatpåverkan som möjligt.

Manitou 200ATJe Oxygen arbetar både ljudlöst och utsläppsfritt. Detta utan att kompromissa med vare sig användarvänlighet eller kraft. Tack vare fyrhjulsdrift och hög markfrigång så klarar den att ta sig till arbetsplatser i tuff terräng ena dagen och kan arbeta inomhus nästa dag.

Utmaningen med 100% eldrift är att bygga en maskin som klarar miljömålen utan att pruta på övrig prestanda,. Det har  Manitou lyckats kombinera med sin nya 200ATJe Oxygen.

Maskinen har en maximal arbetshöjd på 20meter och den horisontella räckvidden är hela 11,6meter med en maxvikt i korgen som kan rotera 180 grader på hela 230kg. Trots sin imponerande kapacitet så väger maskinen endast 7100kg vilket ger ett lågt marktryck. När den ska transporteras så kommer kunderna att uppskatta de kompakta måtten med 6,06m x 2,32m x 2,71m (L x B x H)

Terrängkörning i sitt DNA

Chassit till nya Manitou 200ATJe Oxygen visar vilken stark koppling liften har till Manitous övriga terränggående maskiner. Med finesser som heavy duty hjulaxlar, framaxel med inbyggd diffbroms, våta bromsar, fyrhjulsdrift och tvåhjulsstyrning, pendlande framaxel samt manuell diffspärr till bakaxeln så är det tydligt att terrängkörning finns i dess DNA. Den klarar även av att köra i 45 graders lutning och har en markfrigång på 38cm.

Tack vare batteriet på 48V/460A så klarar maskinen en och en halv dags hårt arbete innan den behöver laddas i åtta timmar. En annan stor fördel är att det bara behövs en motor på 16KW för att klara alla hydrauliska rörelser medan en annan motor på 8,5KW tar hand om transporterna. Allting styrs enkelt via joysticks som tillåter upp till fyra rörelser simultant.

Manitou 200ATJe Oxygen personifierar flera av Manitous kärnvärden i form av produktivitet, enkelhet, flexibilitet samt prestanda. Utöver detta så möter den både dagens och morgondagens krav och restriktioner vad det gäller utsläpp och buller.