Nyheter

SAS får miljardlån – men räcker det?

Det krisdrabbade flygbolaget SAS har skrivit på ett avtal om en treårig kredit på 3,3 miljarder kronor. Lånet har tagits med garantier från svenska och danska staten, skriver SAS i ett pressmeddelande.

”Avtalet ökar vår finansiella flexibilitet, vilket är avgörande i en tid då merparten av vår flygplansflotta står på marken. Med denna facilitet på plats fortsätter vi vårt fokuserade arbete med att minska våra kostnader”, skriver SAS finanschef Torbjørn Wist i en kommentar.

”Parallellt söker vi ytterligare stöd från de skandinaviska staterna för att kunna säkerställa att SAS fortsätter vara en ledande och bärande del av skandinavisk infrastruktur. Som en del av detta fortsätter vi vår dialog med den norska regeringen för att ta del av lån med statlig garanti uppgående till 1,7 miljarder norska kronor”, fortsätter Wist.