Nyheter

TransferWise integreras med Mambus plattform för banker och finansaktörer

TransferWise inleder samarbete med fintechbolaget Mambu. Samarbetet innebär att TransferWise tjänster kommer ingå i alla de drygt 250 banker och finansaktörer som använder Mambus molnlösningar. På så sätt kommer transaktioner mellan TransferWise infrastruktur och andra banker genomföras billigare, snabbare och till real växelkurs.

Mambu gör det möjligt för banker och finansiella aktörer att bygga nya och utveckla sina tjänster och plattformar i en molnbaserad miljö. Bland Mambus kunder finns svenska aktörer som P.F.C. och Nordiska.

Globala aktörer inkluderar ABN AMROs New10, Santanders Asto, stora fintechbolag som N26 och OakNorth. Mambus molnplattform för banker innehåller en rad banktjänster för hantering av konton, lån, insättningar och andra finansiella produkter med ett brett utbud av tredjepartstjänster som enkelt kan integreras i plattformen.

TransferWise for Banks är en tjänst för företag som vill ge sina kunder ett billigare och mer bekvämt sätt att skicka pengar internationellt. Mambu ansluter nu till TransferWise API som är tillgänglig för alla finansiella institutioner som vill göra internationella transaktioner med TransferWise plattform. Integrationen innebär att Mambus kunder snabbt och enkel kan skicka pengar utomlands med TransferWise.

– Att integrera TransferWise for Banks med Mambu är ytterligare ett viktigt steg mot vår vision att etablera en ny global betalningsinfrastruktur för banker runt om i världen och att kunna erbjuda våra låga kostnader och transparenta tjänster. Mambu är en game-changer på en marknad som söker moderna och effektiva lösningar för de utmaningar som traditionella banker står inför, säger Kristo Käärmann som är VD och medgrundare av TransferWise.

Ben Goldin som är är CTO för Mambu säger:

– TransferWise har revolutionerat hur pengar flyttas internationellt. Vi var imponerade av hur TransferWise har etablerat sig i en global infrastruktur som omfattar en mycket komplex lagstiftning, något som stämmer överens med våra mål. Vi strävar efter att erbjuda bästa banktjänster via vår molnplattform och är glada över att internationella banktransaktioner inte behöver bli bekymmer för våra kunder.

Partnerskapet är ett i raden av globala partnerskap för TransferWise.

På bilden: Kristo Käärmann, VD, TransferWise