Nyheter

Nya inrikes flyglinjer

Air Leap fortsätter sin framtidssatsning med behovet av viktig infrastruktur i Sverige. Från och med den 16:e juni startar Air Leap upp linjerna Ronneby-Bromma och Kalmar-Bromma, som idag är helt utan flygförbindelse. Linjerna kommer till en början trafikeras med en Saab 340, men när reserestriktionerna börjar normaliseras står Air Leap redo att växla upp till en större flygplansmodell.

Destinationerna kommer till en början att slingas Bromma – Ronneby – Kalmar – Bromma, inledningsvis med en tur och retur på förmiddagen, måndag till fredag. Linjerna kommer trafikeras med en Saab 340 med plats för 33 passagerare. När efterfrågan ökar och reserestriktionerna normaliseras kommer linjerna återigen att flygas separat utan mellanlandning. Vi kommer även att öka antalet turer samt öka kapaciteten av flygstolar genom att sätta in ATR 72 med kapacitet för upp till 72 passagerare.

– Jag är otroligt glad över att kunna fortsätta vår långsiktiga satsning i Sverige, och uppbyggnaden av det nya svenska inrikesflyget med destinationerna Ronneby och Kalmar. Näringen kring destinationerna har ett stort behov av en effektiv förbindelse till Stockholm och för att i dessa tider kunna erbjuda detta, behöver vi inledningsvis samköra Ronneby och Kalmar. Med den situation som råder ser vi att Saab 340 för tillfället är den mest lämpade flygplanstypen, men vi planerar att växla upp till ATR 72 när efterfrågan på flyg återigen ökar, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

– Äntligen trafikstart igen, känns oerhört inspirerande och kul att få välkomna Air Leap till Ronneby, med Bromma som destination. Vi i regionen behöver snabba och effektiva kommunikationer till vår storstadsregion, både akademi, näringsliv och det offentliga är i behov av fungerande infrastruktur för att tillväxten inte helt skall stagnera. Glädjande för Swedavia Ronneby Airport att få igång flygtrafik igen, och vi skall nu tillsammans med Air Leap ge er den bästa, och tryggaste trafikstarten, säger Arri Kallonen, Flygplatschef Swedavia Ronneby Airport.

– Vi ser positivt på att Air Leap väljer att starta upp trafik mellan Bromma och Kalmar Öland Airport. Vi har sedan i början av april inte haft någon reguljär trafik till Stockholm. Att Air Leap nu erbjuder en daglig avgång till Bromma, ger dem som har ett resebehov en möjlighet att enkelt ta sig till/från Stockholm. Det skapar även förutsättningar för en lite mer normal verksamhet hos oss på flygplatsen, säger, Ronny Lindberg, VD Kalmar Öland Airport.