Nyheter

HCL presenterar kostnadsfri Glovius-licens för att stödja hemmaarbete

Teknologiföretaget HCL Technologies (HCL) presenterar idag ett program som erbjuder en 60 dagars kostnadsfri Glovius-licens för alla, under april och maj 2020, i ett försök att minimera driftstörningar orsakade av Covid-19-utbrottet.

HCL Glovius är en visualiseringslösning med flera plattformar, som möjliggör åtkomst till 3D-data på Windows, Cloud, iOS och Android-appar. Alla Glovius-appar på Windows, iOS, Android och Cloud finns tillgängliga kostnadsfritt under dessa månader, då företag över hela världen arbetar på distans.

Medarbetare kan emellertid uppleva svårigheter att komma åt och granska CAD-filer hemifrån, på grund av att CAD-licenser inte är tillgängliga. Detta erbjudande gör det möjligt för medarbetarna att se och analysera 3D CAD-filer, oavsett var de befinner sig eller vilken enhet de arbetar på.

Såväl befintliga Glovius-kunder som nya användare kan använda de extra Glovius-licenserna, för att hjälpa dem i distansarbetet. Erbjudandet gör det även möjligt för dem att utföra arbetsuppgifter som dimensionering, sektionering, markeringar, 3D- och 2D-jämförelser, samt analyser av 3D CAD-data.

Lösningen underlättar distansarbete, i och med att den möjliggör samarbete på olika skärmar med kommentarer, e-post och markeringar.

Glovius för Windows är en modern CAD-viewer och stödjer alla populära CAD-format, inklusive CATIA, NX, Creo och Pro/ENGINEER, SolidWorks, Solid Edge, Autodesk Inventor, samt STEP, IGES och JT. Glovius för Windows levereras med en kostnadsfri 2D-viewer för DWG-, DXF- och CATDrawing-filer. Med hjälp av Glovius kan användare mäta, dela, analysera, jämföra och exportera 3D CAD-data till STEP, IGES och andra format.

Glovius erbjuder alternativ för att exportera filer som t ex snapshots, PowerPoint, 3DHTML, 3DPDF och Bill of Materials (BoM) för smidiga delningar och samarbeten. Detta möjliggör sömlösa samarbetsupplevelser mellan team och medarbetare som befinner sig på olika platser, vilket påskyndar produktutvecklingsprocessen.

Glovius för iOS och Android erbjuder ett enkelt och smidigt sätt att granska, visa upp och samverka kring 3D CAD-delar och hopsättningar på iPhone, iPad och Android-enheter. Med Glovius mobilappar kan användare titta på delar och montage i 3D från populära CAD-format, analysera CAD-komponenter, köra rapporter och samverka med andra.