Nyheter

Rekordanlöp i Göteborg

Handeln i Europa är i ett utsatt läge, samtidigt som nya möjligheter skapas för flera företag att istället öka sina affärer med Asien. En viktig förutsättning för detta är direkttrafiken med oceangående fartyg från Göteborg direkt till de stora hamnarna i öst.

Efter ett veckoanlöp i Göteborg, lämnade igår ett av världens största fartyg, Manila Maersk, hamnen med en rekordomsättning på totalt 4 450 lastade och lossade containrar. Det motsvarar över 100 containrar i timmen.

Tack vare samarbetet mellan 2M, APM Terminals Gothenburg och våra tågoperatörer har det varit möjligt att lyfta direkttrafiken till en ny nivå. Detta är särskilt glädjande i dessa tider då svenska företag behöver det som mest, säger Magnus Lundberg, kommersiellt ansvarig på APM Terminals Gothenburg.