Nyheter

Mitsubishi Space Star är tillbaka

Nu är nya Mitsubishi Space Star åter tillbaka i Mitsubishis produktportfölj efter några års frånvaro. Den nya generationen av småbilen premiärvisades på Bangkok Motor Expo i november förra året och nu är det dags för den att återlanseras i Sverige.

Sex år efter debuten av modellen i Europa har Space Star sålts i över 653 000 exemplar i mer än 90 länder. Space Star är resultatet av Mitsubishis satsning ”global small” som påbörjades 2009 och som riktar in sig på att möta kraven hos en yngre generation på nya, globala framväxande marknader.

Det handlar om en ny smartare småbilsarkitektur som kan kombinera ny teknik, hög säkerhet, tillräckligt med utrymme samt komfort i en liten bil och samtidigt vara energisnål samt kostnadseffektiv att tillverka. Fokus ligger på sofistikerad aerodynamik, viktreducering och en modern effektiv drivlina med en lättvikts 3-cylindrig bensinmotor.

Förfinad design, bättre teknik, bränsleeffektiv motor samt mer säkerhet

Nya Space Star kommer i två utföranden –Komfort och Elegance och har genomgått en rad uppdateringar både gällande design, komfort, teknik och säkerhet. Här är några av de mest betydande uppgraderingarna:

  • Ny exteriör fram och bak. Mitsubishis Dynamic shield design omfattar både främre och bakre stötfångare. Även grill och motorhuv samt bakre spoiler har fått nytt fräscht utseende. Dessutom kan bilen fås med nya 15” aluminiumfälgar, LED-varselljus och strålkastare samt bakljus kombinerat med LED-teknik.
  • Invändigt i kupén syns förändringarna i de nya materialvalen för sätena, i tyginslagen i dörrsidorna, i designen på instrumentpanelen samt att bilen nu är utrustad med mer användarvänlig teknik som backkamera och smarta uppkopplingsmöjligheter som 7” Smartphone link Display Audio (SDA).
  • Nya Space Star har utrustats med en mer bränsleeffektiv 3-cylindrig bensinmotorn (1,2 liter / 80 hk/ 106 Nm) samt ett Auto Stop & Go system för lägre bränsleförbrukning och minskade CO2-utsläpp samtidigt som bilens genomgått en omfattande viktreducering.
  • För ökad trygghet på vägarna har bilen dessutom flera avancerade säkerhetssystem som varningssystem vid filbyte (LDW), automatisk avbländning av helljus (AHB), automatiskt kollisionsvarningssystem inklusive fotgängare (FCM).