Nyheter

Produktnyhet: NYA CINTURATO P7 – DÄCKET MED EN ”INTELLIGENT” GUMMIBLANDNING

Nya Pirelli Cinturato P7 är ett högpresterande sommardäck med ökad säkerhet, effektivitet och hållbarhet. Cinturato har 70 år av historia bakom sig håller och utnyttjar alla lärdomar från den kontinuerliga utvecklingen av den tidigare generationen P7. Det nya däcket finns redan producerat och gör debut på alla europeiska och asiatiska marknader under sommaren.

En undersökning på uppdrag av Pirelli, som ägde rum i slutet av april och början av maj bland förare som använde däck i 18-tums storlek eller större, lyfte fram tendensen till ökad bilanvändning i framtiden – särskilt när sociala distansåtgärder är på plats. I Kina sa 68% av de svarande att de skulle använda sina bilar mer, i Italien var siffran 31% och i Tyskland 20%.

Mer än 50% av de tillfrågade sa att de ville byta däck före årets slut för att säkerställa optimal säkerhet. Kriterierna för deras val visade ökad uppmärksamhet på däckens tillförlitlighet och kvalitet: andelen svarande som prioriterade säkerhetsegenskaper ökade till 59% i Tyskland, 78% i Italien och 86% i Kina.

Den senaste generationen av Pirelli Cinturato P7 belyser de största prioriteringarna för dagens moderna bilister: säkerhet och effektivitet.

Pirellis ingenjörer som genom ett intensivt program för forskning och utveckling, har kommit fram till en produkt med höga tekniknivåer som kan övervinna de typiska kompromisser som är kopplade till däck.

Den nya tekniken skapad för Cinturato P7 kan förena motstridiga krav, såsom prestanda på vått underlag och lågt rullmotstånd, och uppnå en ny teknisk standard för att tillfredsställa förare och biltillverkare över hela världen. De tekniska innovationerna på den senaste Cinturato inkluderar en ny gummiblandning utrustad med en typ av ‘mekanisk intelligens’ som kan ändras beroende på omgivningstemperaturer: lite som att ha två gummiblandningar i en.

Den nya generationen Cinturato P7s innovationer börjar med grundbulten till varje däck: slitbanemönstret, som är den enda kontakten med vägen.

Slitbanemönstret speciellt skapat för den nya Cinturato P7 är berikat med specifika kiselhartser som hjälper till att öka greppet och förbättra funktionen hos typens polymerer. Dessa är syntetiska elastiska material som är kemiskt modifierade för att förbättra interaktionen med kisel – och dessa polymerer kan ändras beroende på däckets arbetstemperatur.

Detta innebär att den nya gummiblandningen drar nytta av ett slags ”mekanisk intelligens” tack vare bättre distribution av kiselpartiklarna och effektivare interaktion mellan dem. Som ett resultat kan däckets egenskaper ändras beroende på kör- och temperaturförhållanden, vilket ger föraren ett extremt brett och optimalt arbetsområde.