Nyheter

Acronis ingår officiellt partnerskap med A.S. Roma

Säkerhets- och IT-företaget Acronis har ingått i ett officiellt AI-partnerskap med den italienska fotbollsklubben Associazione Sportiva Roma. Enligt avtalet kommer Acronis att tillhandahålla lösningar för artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) som bearbetar fotbollsdata för att kunna optimera spel och affärsverksamhet samt cyberskyddslösningar för verksamhetskritiska processer.

– Fotbollsvärlden utvecklas ständigt och nu har tiden kommit då vi mer än någonsin tidigare är beroende av data för att vinna våra matcher. Men i takt med att data har blivit allt mer betydelsefullt, har även riskerna ökat. Därför har vi ingått i ett partnerskap med Acronis – dels för att vi ska få hjälp att analysera och förbättra kvaliteten på den data vi samlar in och även få hjälp att skydda den, säger Francesco Calvo, Chief Operating Officer på A.S. Roma.

AI/ML-teknik är en avgörande faktor i partnerskapet. Den används inte bara för analys av data, utan det är också en hörnsten för de många lösningar som A.S. Roma kommer att använda för skydd av sina system. En sådan lösning är Acronis Cyber Protect, en AI-baserad integration av dataskydd och cybersäkerhet.

– Acronis Cyber Protect garanterar att organisationer som A.S. Roma kan känna sig trygga med att deras data är skyddad och har en minimal påverkan på det dagliga arbetet. Acronis arbetar inte bara med att skydda data för A.S. Roma, utan också med att analysera den. AI- och ML-teknik kommer att hjälpa klubben både administrativt och på plan, säger Jan-Jaap Jager som är Senior Vice President på Acronis.

Acronis hjälper partners och kunder över hela världen med säkerhet, tillgänglighet, integritet, autenticitet och dataskydd i sina processer. Acronis hjälper även organisationer och individer att skydda sitt distansarbete under COVID-19-krisen.

Mer information om Acronis #CyberFit-partnerskap i idrottsvärlden finns på:

https://acronis.sport