Nyheter

Årets Load Up North flyttas fram

Nolia AB:s vd hade lovat ett besked. Beskedet blir att Load Up North flyttas fram till 2021 då mässan hålls på Boden Arena 26-28 augusti.

– Vi bestämde oss för att ha is i magen så länge som möjligt, men tyvärr har inga förutsättningar ändrats till vår fördel. Därför väljer vi att flytta fram mässan ett år, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB som arrangerar Load Up North.

Beslutet att flytta fram årets Load Up North har varit smärtsamt.

– För våra besökares, branscherna som är representerade på mässan och Norrlands skull har vi jobbat in i det längsta för att kunna genomföra mässan, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB.

Samtidigt poängterar han att det varit viktigt att kunna ge tydliga förutsättningar för alla utställare och samarbetspartners.

– Vi har haft ett ansvar att kunna lämna besked i god tid till alla inblandade. Jag håller också fast vid att vi, som mässa, har ett särskilt ansvar som samlingsplats för branschen, framtida investeringar och rekryteringar i en av Sveriges viktigaste tillväxtregioner. Som den största och enda entreprenadmässan av sitt slag norr om Stockholm i Sverige kommer vi att fortsätta sätta fokus på entreprenadmaskiner, transport, väg och anläggning samt jord och skog, men också service och eftermarknad, säger Jonas Dahlberg.

Att det blir Boden som plats för nästa Load Up North har varit en självklarhet för Nolia.

– I och med att mässan flyttades fram är det Boden som gäller. Det känns jätteroligt att vara tillbaka på Boden Arena 2021 som är en plats utställarna uppskattar och som vi vet lockar många besökare. Det är också klart att mässan 2022 hålls på Nolia i Umeå, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB.