Nyheter

Temenos och HCL tecknar avtal

Temenos ,mjukvaruföretag inom banksektorn, och teknologiföretaget HCL Technologies  tillkännagav idag undertecknandet av ett exklusivt strategiskt avtal för icke-finansiella tjänsteföretag.

Som en del av avtalet har HCL beviljats ​​en licens för att utveckla, marknadsföra och stödja Temenos Multiexperience Development-plattform (MXDP) för icke-finansiella tjänsteföretag. Avtalet gäller exklusivt för sju år.

Temenos kommer att fortsätta sin FoU-investering i sin branschledande Temenos MXDP, samt att stödja och utföra tjänster både åt Temenos finansiella tjänstekunder och åt de befintliga icke-finansiella tjänstekunder som för närvarande är Temenos-kontrakterade. Detta avtal med HCL gör att Temenos kan erbjuda sina befintliga icke-finansiella tjänstekunder högklassig teknologi, samt tjänster och stöd av högsta märke.

Avtalet ger Temenos ännu bättre synlighet kring lönsamhet och kassaflöde och understryker motståndskraften i Temenos affärsmodell, samt har en positiv inverkan på den totala mjukvarulicensieringen och på icke-IFRS EBIT.

– Vi är glada över att tillkännage detta exklusiva avtal med HCL, som säkerställer att icke-finansiella tjänstekunder får bästa möjliga service och stöd, samtidigt som vi tillåter Temenos att fokusera på sin kärnverksamhet för finansiella tjänster. Enligt avtalet kommer icke-finansiella tjänstekunder att fortsätta kunna dra nytta av våra betydande FoU-investeringar och innovationer i Quantum-plattformen, medan HCL kommer att erbjuda FoU och professionella tjänster i världsklass, säger Max Chuard, Chief Executive Officer, Temenos.

– Vi har sagt från början att HCL Software kommer att utveckla sin teknik på ett strategiskt sätt och investera i innovation. Vi är glada över att ha att tecknat detta avtal med Temenos, vars MXD-plattform är marknadsledande och utgör ett bra komplement till vår portfölj. Vi ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda och vilket värde det kommer att tillföra icke-finansiella tjänsteföretag, tillägger Darren Oberst, CVP and Head of HCL Software.