Nyheter

Confidence brandskyddar nytt datacenter

Confidence framgångar inom teknisk säkerhet och brandskydd för datacenter fortsätter. Avtal av strategisk vikt har tecknats med en av Europas ledande aktörer inom datacenter*, om leverans av tekniskt brandskydd för ett större, nyetablerat, datacenter i Gävleborgs län.

Den första, avtalade, delen av det nybyggda datacentret omfattar 2700 kvm som förses med en total brandsäkerhetslösning. Avtalet om tekniskt brandskydd, det största i bolagets historia, omfattar material, installation, driftsättning och utbildning. Installationsarbetet inleds redan under juni månad, med färdigställande under 2020, och avtalat värde uppgår till ca 12 MSEK.

Avtalet är ytterligare en framgång i Confidence strävan att befästa positionen som den ledande leverantören av brand- och säkerhetstekniska lösningar för datacenter och kritisk infrastruktur. Det avtalade brandskyddet omfattar den senaste tekniken inom bland annat aspirationsteknik**, för extremt tidig upptäckt av begynnande brand, och ett avancerat överordnat system för larmpresentation samt talat utrymningslarm.

Etableringen av nya datacenter på den svenska marknaden ökar stadigt med ca 8-10 procent årligen och Confidence ser en utveckling som går i två riktningar. Större centrala anläggningar, både nya och sammanslagningar av mindre, och samtidigt fler små och distribuerade datahanteringsnoder, sk Edge computing, för tillämpningar som kräver korta avstånd till processorkraften. Exempel är utvecklingen av självkörande fordon och Internet of Things.

För oss är utveckling av marknaden mycket positiv. Vår kombinerade kompetens, produktportfölj och tighta samarbete mellan respektive säkerhetsgrenar skapar mycket goda affärsmöjligheter. Stora center som ska kombineras med små Edge-enheter passar vår långa erfarenhet från överordnade system perfekt. Att övervaka och styra geografiskt spridda säkerhetsnoder tillhör vår vardag, t.ex. för våra kunder inom vatten- och eldistribution samt spårbunden trafik, säger Mikael Pettersson, vd på Confidence.