Nyheter

MediaMarkt och Freetrailer inleder delningsekonomiskt samarbete

Hemelektronikkedjan MediaMarkt inleder ett nytt samarbete med teknikföretaget Freetrailer. Samarbetet innebär att MediaMarkt kommer ha fem släpvagnar som både kunder och allmänheten kan låna helt kostnadsfritt vid företagets varuhus i Uppsala.

Freetrailer erbjuder ett delningsekonomiskt koncept som innebär kostnadsfri utlåning av släpvagnar för privatpersoner. Släpen finansieras av Freetrailers samarbetspartners, som i sin tur får fler kundbesök och exponering på vägarna. Freetrailers släpvagnar finns att låna helt kostnadsfritt på över 120 utlämningsplatser över landet. Och nu finns även tjänsten i Uppsala, tack vare ett nytt samarbete med hemelektronikkedjan MediaMarkt.

– MediaMarkt är en av de ledande aktörerna inom hemelektronik och det känns givetvis väldigt kul att de ser värdet i vår tjänst. Det blir en win-win-win situation för oss, MediaMarkt och kunden/allmänheten där MediaMarkt får exponering på vägarna samt goodwill och deras kunder/allmänheten får möjligheten att låna släpvagnar helt gratis. Det är dessutom ett mer hållbart alternativ för både miljön och plånboken då det är bättre att låna snarare än att köpa släpvagnar som sedan sällan används, speciellt när släpvagnarna kan lånas utan kostnad, säger Johan Wijkander, Nordic Area Manager på Freetrailer.

Släpvagnarna kan lånas utan krav på att vara kund hos aktören. Genom ett Bluetooth-lås är släpen smidiga att hämta och återlämna utan bemanning och hanteringen sker i Freetrailers app. Helt utan fysisk kontakt med någon uthyrare.

– Vi är både glada och stolta över att nu samarbeta med Freetrailer och därmed kunna erbjuda allmänheten och våra kunder möjligheten att låna släpvagnar helt utan kostnad. Det är en väldigt smidig tjänst som vi tror och hoppas att många i Uppsala med omnejd kommer ha stor nytta av, säger Andreas Danieli, varuhuschef på MediaMarkt Uppsala.