Nyheter

Rototilt QuickChange™ vinner German Innovation Award

German Innovation Award delas ut till lösningar som ger långsiktig effekt och mervärde för användaren. Rototilts helautomatiska snabbfästessystem QuickChange™ vann i kategorin Machines & Engineering.

– Utmärkelsen visar att Rototilt tagit helautomatiska snabbfästen ytterligare en nivå, kommenterar Per Väppling, Marketing and Sales Manager hos Rototilt Group AB utnämningen.

Att inte behöva lämna grävmaskinen för att byta hydrauliska redskap sparar både tid och ökar säkerheten. Rototilt lanserade sitt helautomatiska snabbfästessystem QuickChange™ tidigare i år med en rad användarfördelar och patentansökningar. Nu har lösningen också tilldelats German Innovation Award.

– Priset är ett kvitto på att QuickChange tar helautomatiska snabbfästessystem till nästa nivå med flera unika innovationer, säger Per Väppling, Marketing and Sales Manager på Rototilt Group AB.

QuickChange skiljer sig från andra helautomatiska snabbfästessystem på flera viktiga punkter för att öka tillförlitligheten och minimera stillestånd. Robust inbyggda hydraulkopplingar är ett exempel liksom en nostätning som minimerar risk för läckage ett annat. Andra smarta lösningar finns också inbyggda för att ge en driftsäker produkt och enkel service.

Sedan tidigare har Rototilt fått samma pris för säkerhetslåset SecureLock, något som också är inbyggt som standard i hela QuickChange-systemet.

– Förutom livslängd är säkerhet i fokus. SecureLock är standard både i maskinfäste och tiltrotator. Här har vi har vi adderat säkerhetsdetaljer som konstant låstryck i låscylindern, plan anliggningsyta på låskolvarna och fjäderbelastad låscylinder. Allt för att öka säkerheten för en tryggare arbetsmiljö, avslutar Väppling.