Nyheter

Renässans för tåget: Inlandsbanan och Norrtåg lanserar tågluffarkort

Nu lanserar Norrtåg och Inlandsbanan möjligheten att upptäcka norra Sverige, både kust och inland, obegränsat under två veckor med Swedrail-kortet. Totalt erbjuds sommarresenärerna fri tillgång till 250 mil järnväg från Kiruna i norr till Kristinehamn i söder.

Att Folkhälsomyndigheten hävt de tidigare reserestriktionerna gällande resor i Sverige innebär att efterfrågan på tågresor och resor generellt i Sverige ökat. Därför satsar Norrtåg och Inlandsbanan på att tillgängliggöra norra Sverige med ett gemensamt tågluffarkort, Swedrail, som innebär fritt resande längs Inlandsbanan och på Norrtågs linjer.

– I och med samarbetet med Norrtåg utökar vi kapaciteten och kan gemensamt erbjuda våra resenärer hela 250 mil järnväg för att kunna upptäcka det som brukar kallas Europas sista vildmark med vild och vacker natur. Mitt bästa restips är att ta kustvägen upp och Inlandsbanan ner. Se landskapet skifta färg och form ända ner till hjärtat av Kristinehamn. Njut av vad naturen ger samtidigt som du finner ro, säger Elena Jönsson, Chef på Destination Inlandsbanan AB.

Norrtågs linjer trafikeras av Vy på elektrifierad järnväg.

På Inlandsbanan som är oelektrifierad drivs fordonen sedan 2019 på förnyelsebart drivmedel, HVO som ger upp till 90% lägre utsläpp av växthusgaser (CO2) än vanlig diesel.