Nyheter

Strategiskt partnerskap mellan Droniq och Sky Drone

Frankfurt-baserade Droniq och Sky Drone har ingått ett strategiskt partnerskap som gör att Droniq kan använda Sky Drones unika teknik för att kontrollera UAS (Unmanned Aerial Systems) på distans i realtid och utan begränsningar när det gäller räckvidd.

Droniq kommer kuna att erbjuda ett komplett hårdvarupaket för att lokalisera, kontrollera och överföra data från drönare under BVLOS-flygresor (bortom visuell synlinje).

Denna teknik är en del av UTM (UAS Traffic Management) -systemet Droniq erbjuder för den tyska marknaden. Denna UTM-tjänst tillåter säker integration av drönare i det offentliga luftrummet och utgör grunden för bred kommersiell användning av drönare över stora avstånd.

– Droniq är den perfekta partneren för vårt realtidskommunikationssystem för drönare som redan används över hela världen. Deras räckvidd i Tyskland och Europa möjliggör effektiv användning såväl som säker integration av drönare i det offentliga luftrummet, kommenterar Boris Boege, VD för Sky Drone samarbetet.

Om DRONIQ:

Droniq GmbH har sitt huvudkontor i Frankfurt am Main, Tyskland som ett joint venture för DFS Deutsche Flugsicherung (tysk flygtrafikstyrning) och Deutsche Telekom AG. Man tillhandahåller, marknadsför och säljer tjänster för drönare och andra flygbilar i Europa. DFS IBS GmbH äger 51% och Telekom Innovation Pool GmbH äger 49% av Droniqaktierna.