Nyheter

ServiceNow förvärvar start-up företaget Sweagle

ServiceNow stärker sina lösningar för IT-drift genom att förvärva Sweagle, en snabbväxande startup inom konfigurationsdatahantering med huvudkontor i Belgien.  

Sweagle grundades så sent som 2017 och har dragit till sig stort intresse bland investerare för sin plattform för hantering av konfigurationsdata – en av de största utmaningarna inom applikationsutveckling.

Plattformen använder maskininlärning för att hjälpa till att identifiera och rätta till felaktiga konfigurationer. Med plattformen som en del av ServiceNow:s erbjudande för DevOps och IT Operations Management tillförs nya hjälpmedel för att optimera processer. Idag kan en enda applikation innehålla upp till 50 000 konfigurationsenheter och enstaka fel kan vara både svåra att upptäcka och leda till stora problem.

– Idag är konfigurationsdata lika viktigt som att ha bra kod, varje dag går något fel i en verksamhet på grund av dåliga konfigurationer. Tillsammans med ServiceNow kan vi hjälpa kunder leverera applikationer av högre kvalitet med mindre behov av handpåläggning, till en lägre kostnad, säger Mark Verstockt, Sweagles CEO och medgrundare.

– Med Sweagles förmågor kan vi ge DevOps-team kraften att leverera förbättringar i applikationer och infrastruktur snabbare och med lägre risk, säger RJ Jainendra, ansvarig för DevOps-området på ServiceNow.

Affären kommer att slutföras i början av tredje kvartalet 2020.