Nyheter

Premiär: Volkswagens nya Arteon – som laddhybrid, R-version och Shooting Brake

Nu är det dags för en uppdatering av Arteon. I samband med det är det även världspremiär för kombiversionen Shooting Brake. Både Arteon och Arteon Shooting Brake kommer dessutom att erbjudas som laddhybrid och prestandaversionen R.

Arteon är Volkswagens ”Gran Turismo” – en mångsidig avantgarde-modell som är full av energi men effektiv med bränslet. Nu breddar Volkswagen produktutbudet med en andra modellversion: det blir världspremiär för nya Arteon Shooting Brake – en sportig, progressiv 5-dörrarsmodell med uttrycksfull design. Nya Arteon och Arteon Shooting Brake lanseras i Europa under det andra halvåret i år.

Ralf Brandstätter, COO och CEO för märket Volkswagen:

– Arteon Shooting Brake erbjuder extra gott om plats för ett liv i fart och fläng. Den har designats för alla de bilälskare som sätter lika stort värde på särpräglad stil och innovativ teknik som på idealisk funktionalitet och mångsidighet. Aldrig tidigare har det funnits en Volkswagen som denna!

Klaus Zyciora, Volkswagen-koncernens designchef:

– Arteon Shooting Brake är en mix av den progressiva dynamiken hos en Gran Turismo med den mångsidighet som präglar en kombi – allt tolkat på ett helt nytt och uttrycksfullt sätt.

Arteon eHybrid – lokalt utsläppsfri körning

Laddhybriddrift med 218 hk. Parallellt med lanseringen av Arteon Shooting Brake kommer Volkswagen också med en omfattande uppdatering av modellserien. Alla uppdateringar implementeras på båda karossversionerna av bilen. Bland annat kan man för första gången nu få Arteon med laddhybriddrift (218 hk), både i fastback-modellen och Shooting Brake. Lansering planeras till slutet av året.

– Efterfrågan på laddhybrider ökar i hela världen. Därför ansåg vi det viktigt att kunna erbjuda båda Arteon-modellerna i ”eHybrid”-utförande med laddhybriddrift redan i år. Arteon eHybrid och Arteon Shooting Brake eHybrid appellerar lika mycket till förnuft som till känsla – och det gör dem unika i sitt prissegment, avslutar Jürgen Stackmann, styrelsemedlem för märket Volkswagen med ansvar för försäljning, marknadsföring och servicemarknad.