Nyheter

Ny bas för flygledarutbildning: Malmö Arena Tower

Framtidens flygledare som utbildas på Entry Point North, kommer att ha Malmö Hyllie som sin bas. Den internationella flygledarutbildningen EPN drivs idag från lokaler på Malmö Sturup flygplats, men kommer från oktober/november 2021 att ske i Malmö Arena Tower.

Den sista byggetappen av byggrätten kring Malmö Arena har påbörjats och byggnaden i hörnan av den nordostliga delen av arenatomten Arenan 5 kommer att gå under namnet Malmö Arena Tower.

Den nya fastigheten består av ett höghus om 12 våningar i hörnet av Arenagatan-Hyllie vattenparksgata samt en lägre byggnad längs Arenagatan. Här byggs ca 8000 kvm yta för uthyrning och genom samarbetet mellan fastighetsägaren Percy Nilsson och Entry Point North kommer cirka 400 flygledarelever att ha sin bas här med start hösten 2021.

Utbildningen, som är en av världens största flygledarakademier, drivs i samarbete med Luftfartsverket (LFV) och dess motsvarigheter i Danmark Naviair och irländska IAA. Förutom 3 utbildningsställen i Sverige bedrivs även utbildning i Danmark, Irland, Spanien och Belgien.

– Hyllie kommer bli en perfekt utgångspunkt för denna internationella flygledarutbildning med fantastiska förbindelser och närhet till stor flygplats. Vi är oerhört glada att Entry Point North valde Malmö Arena Tower som sin framtida utbildningsplats, säger Percy Nilsson. Vi satsar på ett långsiktigt samarbete och kan redan nu i planeringsstadiet göra perfekta anpassningar för Entry Point North:s speciella behov av utbildningslokaler. Jag är överbevisad om att detta är ett samarbete med två vinnare.

– Den nya moderna anläggningen är centralt belägen och säkerställer enkel åtkomst för internationella och svenska studenter, våra kunder och vår personal. Det är en väldigt bra lösning som stödjer vår tillväxtambition de kommande åren, säger Anne Kathrine Jensen, VD för Entry Point North.