Nyheter

Produktnyhet: Sandviks mobila konkross Sandvik QH332 DDHS

Den  är alltigenom byggd för snabb etablering, full mobilitet och pålitlig, flexibel produktion. Med sin tvådäckade hängsikt levererar den en, två eller tre fraktioner. Valfri överfraktion på marken eller i retur till konan. Krossenheten är Sandviks välkända CH430. Kraften kommer från en Cat-motor C9.3.

Den larvförsedda konkrossen QH332DDHS är byggd på ett synnerligen stabilt chassi, vilket matchar utförandet i övrigt. Maskinens väl tilltagna tvådäckade hängsikten mäter 4000×1500 millimeter.

– Konkrossen är perfekt för fraktioner som 0–16, 0–18, 0–32 millimeter eller 0–16 och 16–32 millimeter. Det gör den utmärkt för användning tillsammans med käftkrossar som Sandvik QJ341 eller Keestrack B5, tipsar Erik Olausson på Fredheim Maskin.

– Sandvik har verkligen inte sparat på krutet för att skapa en enhet som kombinerar enkel användning och pålitlig produktion, kommenterar Erik Olausson på Fredheim Maskin AS, glad över lanseringen.

Heavy duty-utförandet går igen i maskinen som helhet, inklusive den hydrauliskt inställbara matningen, med slitytor i Hardox och matarband i XHD-utförande. Nivåsensorer, som styr matningen, bidrar till optimal produktion, med rätt sönderdelning och önskat slutresultat. Maskinen har även kameraövervakning av krossen.

För att motverka skador av metallföremål är konkrossen utrustad med metalldetektor. Konkrossen erbjuder även dammdämpning.

– Enkel åtkomst till maskinens olika delar underlättar vid service. Underhållet underlättas även av att maskinen är försedd med centralsmörjning. Detta, tillsammans borgar för hög och säker produktion, fortsätter Erik Olausson.

Möjlighet till förlängda transportörer underlättar produktionen. Driften förenklas av online My Fleet och fjärrkontroll. Ett Arcticpaket gör att maskinen står redo för produktion även under riktigt bistra vinterdagar.