Nyheter

2D-kodläsare från Leuze får automatiseringen att rulla

2D-kodläsare får automatiseringen att rulla. Autarky Automation är en av de ledande brittiska utvecklarna och tillverkarna av automatiserings- och transportbandssystem. För att uppfylla de höga kraven på ett automatiskt däcksystem valde Autarky de senaste 2D-kodläsarna från Leuze.

Uppgiften: transportbandssystem för däckfyllning.

Däcklinjen på Tire-Line fungerade under en lång tid med en enkel däckuppblåsningsanordning för vanliga metallfälgshjul. Däcken för avancerade legeringshjul blåstes upp manuellt.

På grund av ökande orderingång köpte man en Hofmann-däckfyllningsmaskin som kunde hantera hela sortimentet av hjul- och däckenheter. Hela processen med att lagra och hämta enheter i maskinen skulle nu automatiseras. Autarky vann anbudet med att producera ett lämpligt transportbandssystem och förlitade sig i detta projekt på Leuze.

Utmaningen: däcken är runda.

På varje hjul- och däckmontering på Tire-Line finns en självhäftande streckkodsetikett. Det hade varit för komplicerat för Tire-Line att fästa etiketten på exakt samma plats på varje enhet. Autarky tvingades därför att utveckla en lösning som pålitligt kunde läsa streckkoden. Och skulle kunna göra detta oavsett placering och på vilken plats som helst över hela transportbandets bredd.

– Ett runt objekt som alltid ser lika ut oberoende av dess position är en riktig utmaning för en kodläsare. Korrekt identifiering av däckenheterna var emellertid av avgörande betydelse för linjens framgång:1/4 identifiering av streckkodsinformationen som behövs för att berätta för Hofmann-maskinen vilken enhet somnärmar sig och därmed vilket lufttryck som är nödvändigt. Det är därför det var så viktigt att välja den bästamöjliga kodläsaren för denna uppgift, förklarar Brad North, VD på Autarky.

För att lösa detta problem vände sig Autarky till Sensor-folket på Leuze.

Lösningen: DCR 200i från Leuze.

– Efter att ha diskuterat tillämpningen med Leuze-experterna, valde vi DCR 200i 2D-kodläsare, förklararNorth. Leuze, en ledande tillverkare av streckkodsläsare med mer än 50 års erfarenhet, utvecklade denna modell speciellt för en snabb och allmänt riktad läsning av 1D- och 2D-koder. Vi monterade tre enheter på ett rem-arrangemang med optimal vinkel och höjd så att streckkoden kundeläsas på valfri position på enheten och transportbandet.I kombination med det befintliga PROFINET-kommunikationsnätverket upptäcker DCR 200i 2D-kodläsarefrån Leuze data på streckkoden. Detta överförs sedan till Hofmann-maskinen. Autarky hade redan använthundratals standard streckkodsläsare och fotoelektriska sensorer från Leuze. Vårt mångåriga samarbete med Leuze och den goda servicen gjorde beslutet enkelt för oss, säger Brad North.

Den automatiska transporttillämpningen på Tire-Line på video:

https://www.youtube.com/watch?v=ktwEvZqprKM