Nyheter

Ny VD för Jaguar Land Rover

Thierry Bolloré – före datta VD för den franske bilgiganten Renault – har just utsetts till VD för Jaguar Land Rover.

Franska Bolloré tar över efter tyska prof.Sir Ralf Speth, som tillkännagav sin avgång i slutet av januari.

– Jag är mycket nöjd med att välkomna Thierry till Jaguar Land Rover. Thierry är en global ledare med lång erfarenhet av de komplexa omvandlingar som bilindustrin genomgår. Med sig tar Thierry enorm erfarenhet till en av de mest respekterade positionerna, säger Mr. Chandrasekaran.

I samband med utnämningen säger Thierry Bolloré

– Jaguar Land Rover är kända över hela världen för sitt mycket starka varumärke, utsökta design och enastående teknik. Det är ett stort privilegium för mig att leda företaget genom en av de mest utmanande perioderna i vår generation.

Bild av Jarkko Mänty