Nyheter

Ny fraktlinje i Östersjön

Från och med torsdagen den 13 augusti startar färjerederiet Stena Line en ny fraktlinje i Östersjön genom att lägga till ett svenskt hamnstopp i Karlskrona på den befintliga linjen mellan Liepaja i Lettland och Travemünde i Tyskland.

Stena Line trafikerar totalt sex färjelinjer till och från Sverige. Från och med den 13 augusti blir det en sjunde när den svenska hamnen Karlskrona blir ett stopp på vägen på Stena Lines befintliga linje som knyter ihop Östersjön mellan Liepaja i Lettland och Travemünde i Tyskland. Linjen har och kommer fortsatt att ha fokus på frakt men tar även emot passagerare. Det svenska hamnstoppet förbättrar ytterligare möjligheterna till handel och transport mellan länderna runt Östersjön och Sverige.

– Vi fortsätter att stärka vår position som Europas ledande färjerederi och utvecklas tillsammans med våra kunder där efterfrågan är som störst, säger Niclas Mårtensson, VD på Stena Line.

Förutom linjen mellan Liepaja och Travemünde som nu får ett svenskt hamnstopp, erbjuder Stena Line sedan tidigare sex färjelinjer från Sverige till Danmark, Tyskland, Polen och Lettland. Hamnstoppet i Karlskrona kommer inledningsvis att ske på torsdagskvällar, på vägen från Liepaja till Travemünde.

– Vi ser en ökad efterfrågan för sjötransporter i den expansiva regionen Östersjön och vi är glada över att kunna utöka erbjudandet till våra fraktkunder ytterligare. Vår ambition är att fortsätta utöka både kapacitet och frekvens på linjen framöver, säger Erik Thulin, ansvarig för Stena Lines färjelinjer till och från Lettland.

Linjen kommer fortsatt att trafikeras av de två 171 meter långa fartygen Stena Gothica och Urd som har en lastkapacitet på 1600 längdmeter. De två fartygen seglar under dansk flagg och tillhör därför Stena Rederi A/S i Köpenhamn, ett helägt dotterbolag till Stena AB.