Nyheter

Raoul Grünthal tar plats i fintechbolaget Rockers styrelse

Bolagsstämman i fintechbolaget Rocker har valt Raoul Grünthal till ny styrelseledamot. Stämman omvalde samtidigt styrelseledamöterna Ann Krumlinde (ordförande), Richard Sandenskog, Christian Krüger, Ann-Sophie Hesser, Vivianne Holm, Dennis Ahlsén och Jonas Hultin.

– Rocker har tagit upp konkurrensen med storbankerna med enklare, flexiblare och mer prisvärda finansiella tjänster för vanliga konsumenter. Visionen är att bli den ledande neobanken i Europa. Det är en inriktning som passar väl med Schibsteds strategi att växa inom finansiella tjänster. Vi ser goda tillväxtmöjligheter inom flera områden, bland annat i det pågående samarbetet mellan Rocker och Blocket om betalningar, säger Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal.

– Raoul Grünthal har en djup förståelse och kunskap om såväl finansiella tjänsters utveckling som techföretags förutsättningar. Han tillför lång erfarenhet av ledning, styrning och utveckling av konsumentnära tjänster som kommer att komma till stor nytta i styrelsearbetet i Rocker. Jag är mycket glad över att få välkomna honom till styrelsen, säger Ann Krumlinde, styrelseordförande i Rocker.

Raoul Grünthal har varit chef för Schibsteds svenska verksamhet sedan 2009, och är idag även chef för Schibsted Next. Han har en bakgrund som chefredaktör och vd för TT samt som analyschef på bankaktiebolaget JP Nordiska. Raoul Grünthal startade Finanstidningen 1989, där han var chefredaktör och senare även vd. Han är bland annat styrelseledamot i Kungliga Dramatiska Teatern och styrelseordförande i Carlssons Skola.