Nyheter

Oracles nya molnlösning är nu tillgänglig både i det publika molnet och i kundernas egna datacenter

Oracles molnlösning för VMware är nu tillgänglig både i det publika molnet och i kundernas egna datacenter. Oracle lanserade nyligen Oracle [email protected] som gör företagets hela molnplattform tillgänglig i kundernas egna datacenter. Nu fortsätter den aggressiva satsningen på lösningar som levererar flexibilitet och skalbarhet som motsvarar kundernas behov för molntransformation.

Oracle har lanserat Cloud VMware Solution. Det är en dedicerad VMware-baserad miljö som är byggd för molnet från grunden och som gör det möjligt att flytta VMware-baserad IT-drift till Oracles molninfrastruktur.

Oracle Cloud VMware Solution tillhandahåller identisk användning i molnet och i lokala datacenter, och är sömlöst integrerad med den andra generationen av Oracles molninfrastruktur. Oracle Cloud VMware Solution är nu tillgänglig i Oracles alla publika molnregioner och i kundernas egna molninstanser av typen Dedicated Region.

Andra leverantörers erbjudanden innebär begränsningar för hur kunder kan använda och kontrollera VMware-miljöer. Oracle Cloud VMware Solution ger tillgång till en komplett VMware-miljö som kunderna har full kontroll över.

Det gör det möjligt att köra applikationer utan begränsningar. Förutom integration med Oracle Autonomous Database och med Oracles molntjänster fås kontroll över olika versioner av vSphere, säkerhetsverktyg och tjänster för automatisering.

Det går att distribuera och implementera alla kärnfunktioner i VMware Cloud Foundation på Oracles molninfrastruktur genom att använda VMwares standardverktyg. Med dem går det att uppgradera, patcha och optimera driftsmiljöer för hantering av verksamhetskritisk IT.

– På Entel migrerade vi driften av fler än 60 applikationer till Oracles molninfrastruktur, bland annat verksamhetskritiska system för kundkontakter, beslutsstöd och riskhantering. Vi har ett kompetent teknikteam som innefattar många experter på VMware, vilket innebär att en hanterad VMware-tjänst inte är intressant för oss. Vi behöver administrativ åtkomst till VMwares mjukvara så att vi kan kontrollera alla aspekter av miljön. Med Oracle Cloud VMware Solution kan mitt team jobba på exakt samma sätt sätt i molnet som i datacentret, med tillgång till elasticiteten i molnet och till Oracles alla molntjänster. Det ger ett snabbt, enkelt och kostnadseffektivt sätt att migrera VMware-baserade applikationer till molnet. Resultatet har blivit att prestanda har förbättrats dramatiskt, nästan ingen nertid och en halvering av antalet kundsupportärenden, säger Helder Branco, teknikchef på Entel, den största telekomoperatören i Chile. 

Oracle Cloud VMware Solution säljs av Oracle och av företagets partner. Oracles kunder köper den nya lösningen genom att använda sina Universal Credits, vilket ger en enda räkning. Kunder kan använda VMware vCenter för att administrera både kluster i lokala datacenter och Oracles molnbaserade virtuella datacenter (SDDC, software-defined data center). Det kan göras i en enda sammanhållen miljö.

Kunder implementerar den nya lösningen i samma globala molnregioner och i samma virtuella molnbaserade nätverk som används för att köra alla andra molntjänster från Oracle. Oracle Cloud VMware Solution hanterar flera olika versioner av VMware samtidigt i en och samma Oraclebaserade molnmiljö. Det innebär att avancerad livscykelhantering för applikationer blir möjlig.

Det här säger kunder och partners om Oracle Cloud VMware Solution:

– VMware är ett spännande tillskott till Oracle Cloud Infrastructures ständigt växande utbud av standardlösningar. Nu får våra kunder ytterligare ett alternativ för att på ett enkelt sätt migrera IT-drift till Oracles molninfrastruktur, med hjälp av verktyg som vMotion. Dessutom, eftersom det här är en lösning som kunderna kan sköta själva, så kan de sköta om patchning, uppgraderingar och underhåll av sina VMware-baserade lösningar på sina egna villkor. Det är väldigt positivt, säger Chris Pasternak, globalt ansvarig för Oracle Cloud Infrastructure på konsultföretaget Accenture.

– Deloitte har ett antal stora globala kunder som använder VMware för att skapa mer flexibla IT-lösningar. Många av dem använder också Oracle för sina verksamhetskritiska applikationer. Oracle Cloud VMware Solution erbjuder våra kunder en flexibel väg till molnet för att bygga och hantera VMware-lösningar med full funktionalitet på den andra generationen av Oracles molninfrastruktur. Som ledande partner till Oracle för molninfrastruktur ser Deloitte fram mot att hjälpa kunderna att öka takten för den digitala transformationen, med hjälp av den här nya lösningen, säger Jeffrey Davis, kommersiellt ansvarig för Oracle-baserad verksamhet på Deloitte Consulting LLP.

– Som ledande på säkerhetskopiering och återställning med VMware och på datahantering i molnet är det avgörande att vi kan hjälpa våra kunder att hantera hybridmoln och multimoln. Vi är glada att kunna göra det möjligt för våra gemensamma kunder att utöka och migrera sina VMware-lösningar till Oracles molninfrastruktur. Det gör vi genom ett partnerskap med Oracle för att ge support till Oracle Cloud VMware Solution. Kunderna kan använda en enda lösning för dataskydd, övervakning och skydd mot utpressningsattacker, för alla applikationer och alla data, i alla moln, säger Dan Kogan, chef för marknadsföring av produkter och lösningar på lagringsleverantören Veeam.