Nyheter

Acronis lanserar ny backup-lösning

Acronis meddelade idag att de lanserar Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition vilket är en backup-lösning framtagen för ”internetfria” s.k. air-gapped nätverk.

Den ger fullständigt skydd för kritiska komponenter och data i de mest känsliga miljöer för nationell säkerhet, industri och finansbranschen. Exempelvis skjutfält, utvecklingslaboratorier, simulatorer, militära installationer, övervakning och datainsamling samt industriella styrsystem etc.

Air-gap-lösningen är en cybersäkerhetsåtgärd som säkerställer att ett datornätverk är fysiskt isolerat från andra nätverk såsom allmänt internet och andra oskyddade LAN. Enligt forskning från Cybersecurity Ventures, ger detta en ytterligare säkerhetsnivå för skydd mot yttre hot såsom utpressningsprogram vilka förväntas ske var 11:e sekund och orsaka skador upp till 20 miljarder USD under 2021.

Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition minskar radikalt attackytorna samtidigt som den minskar den tid som IT-team lägger ner på falska varningar misslyckade utgående anslutningar vilket är vanliga problem med ej sårbarhetsreducerade (hardened) lösningar i isolerade nätverk. Lösningen har FIPS-validerad kryptering och RSA-generering av nycklar samt metoder framtagna av Intel med maskinvarubaserad slumptalsgenerator för att garantera maximal entropi. Lösningen är baserad på samma kodbas som Acronis SCS som finns på listan från Department of Defense över godkända produkter och certifierade lösningar för informationsnätverk (DoDIN APL).

Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition är Common Criteria-certifierat med FIPS 140-2-certifiering på gång. Dessutom har lösningen granskats och testats av flera tredjeparter och tillgång av källkod hanteras genom exakt kartläggning av behov. Det är en lösning som ger organisationer ett tillförlitligt skydd av verksamhetskritisk utrustning och data utan att öka komplexiteten onödigt mycket.

– Dagens cyberhot blir alltmer sofistikerade och farliga. För organisationer som arbetar inom särskilt känsliga områden med särskilt känsliga data så är informationssäkerhet mer än viktigt, det är helt nödvändigt. Med denna nya lösning får dessa organisationer de robusta cyberskyddsfunktioner som Acronis är känt för, med specialiserade cybersäkerhetsförstärkningar som skyddar alla processer, säger Serguei Beloussov, Acronis grundare och vd.

Lösningen ger ett fullständigt skydd av tillgångar och möjliggör beslutsfattande överallt utan fördröjning genom att hålla kritiska system igång även vid maskinvarufel. Den ser även till att användare kan bygga, testa, installera och skydda komplexa integrerade system från en lättanvänd hanteringskonsol.

– Till skillnad från andra produkter för backup och katastrofåterställning på marknaden så är Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition framtagen särskilt för isolerade miljöer vilket eliminerar behovet av anslutningar, integrationer, utgående anslutningar eller onödiga accesspunkter som expanderar nätverkets attackyta. Förutom det så strömlinjeformar vår nya lösning backup och återställning. IT-personal kan nu slippa timmar av arbete med felaktiga anslutningar och falsklarm, säger Gaidar Magdanurov, Chief Cyber Officer och Chief Operating Officer på Acronis.

Arbete med repetitiva men nödvändiga sysslor på känsliga system såsom backup av hela diskar och filer är daglig realitet för teknisk personal som arbetar med isolerade högsäkerhetsmiljöer överallt inom näringsliv och myndigheter. Säkerheten är avgörande eftersom backup-lösningar kommer åt allt i ett nätverk, från endpoints och lagring till delade filer och servers. Mot den bakgrunden ger Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition just de funktioner som högt specialiserad säkerhetspersonal behöver för att enkelt och säkert utföra dessa uppgifter både i nya och gamla system.