Nyheter

Vy Buss AB väljer Kempower och LaddAlliansen

Operatören Vy Buss AB ger LaddAlliansen uppdraget att utrusta Jönköpings Länstrafiks nya bussdepå i Jönköping med laddare för elbussar. Avtalet omfattar även teknisk support och service. Totalt kommer det att finnas 52 laddplatser för de nya Volvobussar som Vy Buss beställt och som skall trafikera Jönköpings gator från och med juni 2021.

– Marknaden för elbussar växer snabbt såväl internationellt som i Sverige. Allt fler städer ersätter fossildrivna bussar med elbussar med målet att minska trafikens miljöpåverkan och göra kollektivtrafiken mer attraktiv. Vi är därför glada att få bistå VY Buss AB med omställningen mot en hållbar kollektivtrafik, säger Henrik Holmér, VD LaddAlliansen Nordic AB.

Finska Kempower Oy levererar laddutrustningen som består av kraftskåp med hög effekt samt smarta betjäningsterminaler som gör det enkelt för chaufförerna att ladda bussarna. Anläggningen är ansluten till en molntjänst som medger dynamisk styrning och balansering av tillförd effekt.

– Vi är oerhört glada över att få elektrifiera stadstrafiken i Jönköping och genom att välja LaddAlliansen och Kempower som leverantörer får vi en modern och framtidssäkrad helhetslösning i depån som gör att vi på ett effektivt och miljöanpassat sätt kan ladda våra nya elbussar. Vi ser fram emot att ta anläggningen i bruk under våren 2021, avslutar Andreas Ehrenborg,direktör för teknik & IT hos Vy Buss AB.