Nyheter

Cub Cadet sätter ny standard för Zero-Turns med den nya XZ5-serien

Cub Cadets fordonsflotta får en förstklassig boost sommaren 2020. Tre nya modeller kommer att läggas till Cub Cadets Zero Turn-portfölj, vilket markerar ytterligare en milstolpe i utvecklingen av kraftfulla åkgräsklippare.

XZ5-serien är perfekt för att hantera stora grönytor tack vare sin innovativa varvteknik och robusta design med tunga komponenter och högpresterande motorer från Cub Cadet och Kawasaki.

De nyutvecklade modellerna lyckas med att imponera med sin högklassiga klipp- och klippningsprestanda. Praktiska funktioner som justerbart säte, ultraljusa LED-strålkastare, ergonomiska mjuka handtag och gummimattor, garanterar maximal komfort. Dessa extremt användarvänliga gräsklippare utesluter även risken för att användarna blir trötta när de använder dem.

Ultimat kraft och effektivitet

XZ5-serien är försedd med ett praktiskt styrsystem för zero turns, detta för att kunna skapa maximal manövrerbarhet och kontroll. De tillgängliga skärbredderna är 107 cm (XZ5 107), 127 cm (XZ5 127) och 137 cm (XZ5 137). I alla fall har de nya modellerna extremt exakt skärverkan och topp-i-klassen skär- och klippningsprestanda (enligt oberoende testresultat). Det medföljande mulchnings-kitet och det möjliga tillvalet – uppsamlingsenheten gör XZ5-serien till en pålitlig allround-klippare.

Optimala resultat kan uppnås med snabbhet och lätthet, vilket gör att gräsytorna blir snyggt klippta och kan beundras. Jämfört med åkgräsklippare där klippdäcket är monterat i framkant är täckningen upp till 50 % högre med de nya zero turn-modellerna tack vare deras kraftfulla motorer från Cub Cadet (XZ5 107) och Kawasaki (XZ5 127 och XZ5 137). Efter att ha utformats med maximal hastighet och kontroll i åtanke, arbetar de nya XZ5-modellerna snabbt, effektivt och noggrant medan bränsleförbrukningen hålls låg.

Toppkvalitet och hög tålighet

De kraftfulla motorerna och hydrostaterna, premiummaterialet och komponenterna som det otroligt gedigna klippaggregatet och den rörformade stålramen bidrar alla till XZ5-modellernas imponerande tålighet. Modellerna XZ5 127 och XZ5 137 har också de största däcken i sin klass. Deras premiumkvalitet ger bättre dragkraft och i sin tur större stabilitet och kontroll i alla typer av terräng – oavsett väderförhållanden.

Maximal komfort och imponerande ergonomisk utformning

Komforten har tagits till en ny nivå i de nya modellerna. Det justerbara styrsystemet i XZ5-modellerna visar hur mycket tankar som har lagts ner på ergonomi. Det justerbara premiumsätet är höjdpunkten med sina höga rygg- och armstöd som ger komfort och avslappning – även under ett längre pass. De ergonomiska mjuka handtagen och golvmattorna av gummi håller också vibrationerna nere på ett minimum och vilket gör att operatören kan arbeta på ett avslappnat och kontrollerat sätt. De ultraljusa LED-strålkastarna ger maximal synlighet när gräsklipparna används vid gryning eller skymning.

Pris och tillgänglighet

Den nya Cub Cadet XZ5 zero turn-klipparen släpps i tid för sommarsäsongen 2020 och är tillgänglig till ett introduktionspris från 44 9990:- (35 992 Exkl. moms).

För mer information besök:

https://eu.cubcadet.com/se/