Nyheter

Tester av BMW M3 Touring inleds

BMW bekräftar nu att den högklassiga M3 Touring i en fem-dörrars högpresterande bilprototyp, kommer att provköras i närheten av utvecklingscentret i Garching nära München, följt av tester på bana i Nordschleife i Nürburgring.

Bara några veckor före världspremiären av den helt nya BMW M3 Sedan, kommer allt fler tecken på mångfalden i utbudet av BMW M-bilar.

Tillsammans med den helt nya BMW M4 Coupe kommer den nya BMW M3 Sedan ha sin världspremiär i september 2020. Det är inte heller någon hemlighet att den nya upplagan av BMW M4 Convertible kommer att lanseras nästa år.

Dock kommer uppmärksamma observatörer att kunna få en glimt av prototypen av en ny högpresterande bil. I Garching nära München, basen för BMW M GmbH, utförs arbetet med ytterligare en drömmodell: För första gången i BMW M GmbHs historia kommer modellserien att kompletteras med en BMW M3 Touring.

M-specifik prestanda i kombination med en utökning av tillgängligt utrymme och den smarta funktionaliteten i en Touring-modell – detta var tidigare uteslutande reserverat för BMW M5. Både i sin andra generation 1992 och i sin fjärde 2007, åtföljdes den högpresterande affärssedanen av en Touring-modell. Det här är inte första gången både M-ägarna och utvecklarna på BMW M GmbH har fascinerats av idén att överföra detta fordonskoncept till BMW M3.

Den 6-cylindriga M TwinPower turbomotorn har finjusterats. 5 dörrar och ett mycket flexibelt bagageutrymme är exakt vad fansen länge väntat på. Som den fjärde modellvarianten uppfyller BMW M3 Touring önskningarna för alla som vill ta det M-specifika samspelet mellan racinginriktad prestanda och vardagens lämplighet till det extrema. Aldrig tidigare har en premium-bil erbjudit så mycket körglädje och precision. Det har heller inte funnits någon annan fullblods-sportbil med så hög funktionalitet.