Nyheter

Addax N1 – först ut att klara den nya striktare N1-homologeringen

E-TRON AB lanserar nu Addax N1. En 100% eldriven lätt lastbil med en topphastighet på 70 km/h och 4G-uppkoppling för teknisk fjärravläsning och Fleet Management.

Fordonet finns tillgänglig med flak, skåp eller annan tillämpning och målgruppen är paket/budföretag, fastighetsbolag, parkförvaltning och industri.

Addax N1 har som första godkända elfordon inom segmentet kvalificerat sig för den nya striktare N1-homologeringen för 70 km/h som kräver verklig krocksäkerhetstest av fordonet och brandsäkerhetstest av batteriet. N1-klassningen berättigar även köparen till klimatbonus via Bonus Malus-systemet upp till 60.000 kr. Fordonet finns tillgängligt med en topphastighet på 55 km/h eller 70 km/h.

– Vi är oerhört glada och stolta att nu kunna presentera ett säkert eldrivet arbetsfordon som är först ut med att klara de nya tuffare kraven för N1-registering inom EU. Vi höjer återigen ribban när det kommer till standarden för elfordon inom det här segmentet, säger Henrik Gunnarsson som är försäljningschef på E-TRON AB.

Fleet management och fjärravläsning

Addax 4G-system erbjuder möjlighet till Fleet managment via en webbportal och direkthjälp från tekniker genom fjärravläsning av serviceåtgärder, vilket spar både tid och kostnad för brukaren vid problem som kan avhjälpas på distans.

SPECIFIKATIONER:

Standardutrustning för bästa arbetsmiljö: Servostyrning, komfortfjädring, skivbromsar, komfortstolar med hög rygg, eluppvärmd framruta, låg lasthöjd

Motor: AC 72V 180 Nm i vridmoment

Batteri: Litium 72 V 14,4 kWh (Underhållsfritt)

Laddare: Inbyggd batteriladdare anpassad efter batteristorlek. Laddtid 6 timmar

Hytt: Låsbara dörrar, öppningsbara sidorutor för ventilation, elvärme i framruta, vindrutetorkare, komfortstolar med 3-punkts bälte, kupébelysning, 12V uttag

Flak/skåp: Finns i olika storlekar och modeller, kan även kundanpassas

Lastkapacitet: Max 1000 kg (beroende av utrustning och kundanpassningar)

Vändradie: 4 m

Chassi: Komfortfjädring, skivbromsar runt om

Fordonsmått: Längd ca. 3590 mm, Bredd ca. 1390 mm (beroende av utrustning och kundanpassningar)

Garanti: Fordon – 2 år, Batteri – 5 år

Tillbehör: Hydrauliskt tippflak, Värmepaket, Dragkrok, Blixtljus, Backkamera mm.