Nyheter

Ny SIFO-undersökning: Förtroendet för bilhandlare växer

2020 har varit ett omvälvande år. Inte minst för bilbranschen där en lamslagen nybilsmarknad lett till ett ökat tryck på begagnade bilar. Och tiden då svenskarna inte litade på försäljare av begagnade bilar är förbi.

Men vem köper vi helst vår begagnade bil av?

En färsk Sifo-undersökning från bilhandlarkedjan Kamux visar att nära sex av tio svenskar litar mer på företag än på privatpersoner när de ska köpa en begagnad bil.

–Kamux har sedan intåget i Sverige utmanat gaml och förlegade föreställningar om att bilförsäljare är opålitliga. Vår nya undersökning visar svart på vitt att svenskarna känner större förtroende för företag än privatpersoner när de ska investera i en begagnad bil. Vi ser det som ett gott betyg och en insikt som visar att branschen för begagnade bilar går en ljus framtid till mötes, säger Karri Kauppila, vd påKamux i Sverige.

Den färska Sifo-undersökningen visar att det enbart är två procent av svenskarna som uppger att de litar mer på privatpersoner än på företag när det kommer till köp av begagnade bilar.

– För att stå stark i en bransch under förändring är det viktigt att kalibrera sitt erbjudande i linje med vad människor värderar. Vi ser tydligt att cirkularitet och digitalisering är faktorer som bilbranschen bör välkomna. Förmågan att gjuta samman omvärldstrender med ett kundfokus som bottnar i transparens, trovärdighet och en gedigen erfarenhet av vad kunderna uppskattar har varit bärande för Kamux framgång i Sverige, förklarar Karri Kauppila.