Nyheter

Ny VD på Götene Ufo AB

Ny VD hos Götene Ufo AB och koncernansvarig för Guse AB, som också äger Siljum Mekan AB. Birgitta Boström har utsetts till VD för Götene Ufo AB.

Birgitta tillträder sin tjänst den 2 november och ersätter Sven Lans som efter 7 framgångsrika år valt att lämna sin position som VD och istället ägna sig åt styrelsearbete i bolagsgruppen.

– Jag är stolt och glad över att kunna presentera Birgitta Boström som ny VD, säger styrelsens ordförande Michael Fransson. Birgitta är en duktig ledare med djup kunskap inom försäljning och produktion och hon brinner för att skapa och bibehålla relationer och förtroende hos sina kunder. Jag är övertygad om att Birgitta kommer att vidareutveckla det som Sven Lans byggt upp och dessutom kunna leda projektet att samordna Götene Ufo AB med systerbolaget Siljum Mekan AB.

Birgitta Boström kommer närmast från en tjänst som Skogsförvaltare på SCA Skog AB, en tjänst hon haft sedan 2011. Dessförinnan var Birgitta produktchef och key account manager på SCA Timber AB.

Birgitta är född i Götene och äger fortfarande ett lantställe där, men sedan 25 år så bor hon i Umeå. Det är också från Umeå Birgitta kommer att utgå ifrån, men hon kommer att ha kontor i både Götene och Bygdsiljum.

Birgitta är utbildad Jägmästare.

– Jag är hedrad över få ta över som VD i Götene Ufo och dessutom få ansvaret att utveckla samarbetet med Siljum Mekan AB, två bolag med så stark kompetens, innovationskraft och starka varumärken, säger Birgitta Boström. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med mina nya medarbetare, styrelse och kunder för att ta nästa steg i bolagens utveckling och skapa innovativa och smarta produkter av högsta kvalite att erbjuda våra kunder