Nyheter

Volkswagens elbilsoffensiv fortsätter

Tidigare i sommar startade försäljningen av nya elbilen ID.3. Nu är serieproduktionen av märkets första helelektriska SUV, ID.4, igång i tyska Zwickau. Världspremiären av ID.4 sker i slutet av september.

Volkswagen understryker därmed sin ambition att bli världsledande inom elektrisk mobilitet. För detta ändamål investerar koncernen cirka 33 miljarder euro fram till 2024, varav 11 miljarder euro har öronmärkts för märket Volkswagen. Enligt planen ska upp till 1,5 miljoner elbilar på helårsbasis rulla av monteringsbanden år 2025.

– Med ID.4 adderar vi en helt eldriven bil till vårt utbud av kompakta SUV:ar, världens största tillväxtsegment, säger Ralf Brandstätter, CEO för Volkswagen.

– Efter ID.3 kommer nu den andra modellen baserad på elbilsplattformen MEB. Bilen kommer att byggas och säljas i Europa, i Kina och senare även i USA. Vi skalar på detta sätt upp MEB-plattformen globalt och lägger den ekonomiska grunden för framgång med ID.-familjen, fortsätter Brandstätter.

Thomas Ulbrich, ansvarig för e-mobilitet i Volkswagens koncernledning, kommenterar:

– Vi följer vår plan för utvecklingen av Volkswagens e-mobilitet. ID.3 följs nu av ID.4. Med tanke på de senaste månadernas stora samhällsutmaningar är det en exceptionell prestation att framgångsrikt starta serieproduktionen av ID.4. Min uppskattning och mitt tack går särskilt till Volkswagen-teamet i Sachsen och alla i ID.-teamet. Den andra modellen i ID.-familjen rullar redan av monteringslinjen där det tills nyligen byggdes bilar med förbränningsmotorer.