Nyheter

Ny Sverigechef för Volkswagen Transportbilar

Det sker ett byte av positioner mellan Sverige och Tyskland när Helmut Löb nu kliver in som ny Sverigechef för Volkswagen Transportbilar. Löb kommer närmast från en roll som regionchef på huvudkontoret i Hannover och efterträder Hans Turemark. Turemark flyttar till Tyskland och tar över Löbs tidigare tjänst som regionchef på Europanivå.

– Nu står det klart att Helmut Löb tar över rodret för Volkswagen Transportbilar i Sverige, som sedan 2013 framgångsrikt letts av Hans Turemark.

Löb, som fram tills nu ansvarat för östra Europa, har en gedigen bakgrund inom Volkswagen där han, efter universitetsutbildning inom teknik samt praktik hos Mercedes-Benz och Lufthansa, började som trainee för 22 år sedan. Därefter har han arbetat med både transportbilar och personbilar såväl internationellt som i Tyskland. Sedan 2012 har han varit regionchef för Östeuropa (totalt 17 marknader), Nederländerna och Schweiz men har sedan fyra månader tillbaka även kombinerat det med att vara tillförordnad chef för Sales Europe inom Transportbilar. Löb har en positiv syn på den svenska transportbilsorganisationen.

– När man jobbar på huvudkontoret i Hannover får man en bra bild av många importörer. Ser man till professionaliteten och nivån så ligger Sverige med i toppen. Allt är i bra ordning och processerna fungerar. För mig handlar det inte om att komma och göra revolution utan det är mer att fortsätta med den goda utvecklingen. Det blir ett stort steg för mig att komma och få jobba mer vertikalt med hela kedjan, försäljning, service, återförsäljare och så vidare, säger Helmut Löb, ny chef för Volkswagen Transportbilar.

Tidigare Sverigechefen Hans Turemark flyttar till Hannover och tar över Löbs tjänst som regionchef för Volkswagen Transportbilar i Europa. Under Hans tid som märkeschef för Volkswagen Transportbilar har Sverige fortsatt att stärka sin roll som ledande på marknaden.

– Vi har en bra affärsmodell tillsammans med våra återförsäljare. Vi har också haft stort fokus på kundlösningar, trots att vi kanske inte står för lägst pris på marknaden. Däremot försöker vi hitta lösningar som passar våra kunder. Jag tror mycket på specialiserade Team Transportbilar som förstår transportbilsaffären på riktigt, säger Hans Turemark.

Både Hans och Helmut är igång på sina nya respektive tjänster sedan början på augusti.