Nyheter

Structor ansluter till klimatinitiativet Superhjärnan

Structor Uppsala har gått med i det nya nätverket Superhjärnan – ett lokalt klimatinitiativ av arkitekter och teknikkonsulter. Nätverket startade under våren 2020 och är ett komplement till Uppsalas klimatprotokoll. Syftet är att stötta genomförandet av Klimatfärdplanen och uppnå Uppsalas klimatmål.

Nätverket Superhjärnan består av ett 20-tal olika företag som vill dela och sprida kunskap och agera gemensamt för Uppsalas klimatomställning. Arbetet har dragit igång under våren 2020.

– Superhjärnan är ett lokalt initiativ med fokus på att, i rollen som teknikkonsulter och arkitekter, göra verklighet av ambitionen att skapa ett klimatneutralt och därefter klimatpositivt Uppsala. Vi vill tillsammans vara bryggan mellan politikernas vilja och slutresultatet av de projekt vi deltar i, säger Anders Metzen, vd på Structor Uppsala AB.

– Det är jättekul att vi nu är en del av Superhjärnan, där vi tillsammans med flera viktiga aktörer i branschen kan bidra till att nå klimatmålen. Tidigare har Uppsalaföretagen agerat relativt självständigt, men tack vare detta nätverk kommer vi nu kunna ha ännu bättre samarbeten och arbeta både långsiktigt och mer hållbart, säger Åsa Söderqvist, utredare och projektör på Structor Uppsala AB.