Nyheter

Kuehne Nagel sköter Amazons logistik från lagret i Eskilstuna

När det amerikanska e-handelsföretaget Amazon etablerar sin svenska sajt kommer paket att levereras från lagret i Eskilstuna logistikpark. Det kommer att generera en betydande mängd nya jobb till Eskilstuna.

– Vi har valt Eskilstuna eftersom det ligger idealiskt centralt i Sverige, nära Stockholm, säger Helgi Ingólfsson, logistikföretaget Kuehne Nagels chef i Sverige.

Kuehne Nagel ska sköta Amazons logistik från Logicenters nybyggda lager på 15 000 kvadratmeter i Eskilstuna logistikpark. Kuehne Nagel har redan börjat flytta in men det är inte klart när lagret kommer att öppna.

– Det är under uppbyggnad men jag gissar på inleveranser inom kort, säger David Hofmann, vd på Eskilstuna Logistik och Etablering:

– Amazons satsning på Eskilstuna bekräftar att vi är ett av landets viktigaste och mest expansiva logistikområden.

Amazons etablering kommer att generera en betydande mängd nya jobb till Eskilstuna och högst troligt många fler vid högsäsong.

– Det är självklart mycket positivt att Kuehne Nagel väljer att fortsätta att utvecklas i Sverige och då med Eskilstuna som bas. Vi ser detta som ett startskott på att de kommer att växa och utveckla sin logistikverksamhet här, säger Manuel Brändeborn, marknadschef på Eskilstuna Logistik och Etablering.

Logiscenter som byggt lagret varifrån Kuehne Nagel ska sköta Amazons logistikverksamhet i Sverige håller redan på att expandera lagerbyggnaden med ytterligare 15 000 kvadratmeter.

Sedan tidigare finns Amazon Web Services etablerade i logistikparken med en stor serverhall.

Bild av Gerd Altmann