Nyheter

Tallink Grupp gör ändringar i färjetrafiken från september 2020

På linjen Helsingfors-Riga har Tallink Group beslutat att ersätta Silja Serenade med Baltic Queen / Romantika från och med den 14 september 2020. Silja Serenade kommer att tas ur trafik och läggas upp i Helsingfors hamn tills vidare. Fartygets återkomst i trafik beror på hur Coronapandemin utvecklas, förändringar i reserestriktioner och eventuella beslut om statligt stöd för sjötransporter.

Denna förändring innebär också att företagets nyligen återöppnade linje Tallinn-Stockholm samt linjen Riga-Stockholm kommer att trafikeras med Victoria I från den 6 september 2020. Victoria kommer att avgå från Tallinn till Stockholm på söndagar, från Stockholm till Riga på måndagar, från Riga till Stockholm på tisdagar och från Stockholm till Tallinn på onsdagar.

Företaget har också beslutat att ta Isabelle ur trafik från 1 september 2020 och Romantika ur trafik från början av oktober till 31 mars, eller tills nya beslut fattas av företaget. Silja Symphony kommer fortsättningsvis att vara tagen ur linjetrafik, alltmedan företaget fortsätter att identifiera möjligheter till specialkryssningar för detta och andra fartyg i gruppens flotta.

– Vi tvingas göra detta fartygsbyte på Helsingfors-Riga-linjen eftersom det inte är ekonomiskt möjligt att fortsätta att trafikera denna rutt med ett fartyg i Silja Serenades storlek nu när högsäsongen är över , säger Paavo Nõgene, VD för Tallink Grupp.

– De nuvarande prognoserna över passagerarantalet för lågsäsongen indikerar att vi kommer att kunna trafikera denna linje på ett effektivt sätt med ett mindre fartyg, och ändå säkerställa mer än tillräckliga möjligheter till sociala distansering för alla ombord, fortsätter Nõgene.

Tallink Grupps fartyg som trafikerar på rutterna Tallinn-Helsingfors, Muuga-Vuosaari, Paldiski-Kapellskär och Åbo-Stockholm fortsätter att gå som vanligt.