Nyheter

PostNord utökar samarbetet med IVECO – beställer 16 nya lastbilar

Nu väljer PostNord Sverige att investera i 16 stycken nya lastbilar från den italienska fordonstillverkaren. I beställningen ingår den bränsleeffektiva tungviktaren, nya IVECO S-Way, samt IVECO Eurocargo. Lastbilarna beräknas bli levererade under hösten 2020.

För att komma framåt krävs förnyelse, och det gäller i hög grad även när man talar om fordonsflottan. Som en del av PostNords långsiktiga ambition om att systematiskt minska sitt klimatavtryck för den svenska verksamheten, uppdaterar företaget sin fordonsflotta löpande.

Under 2020 betyder det bland annat en beställning på 16 stycken nya lastbilar från IVECO, närmare bestämt: 9 stycken IVECO Eurocargo och 7 stycken nya IVECO S-Way.

Stark fordonsflotta för mer effektiv logistik

De nya lastbilarna från IVECO förväntas bli levererade under hösten 2020.

Liv Najjar, Fleet Chef för PostNord Sverige, säger:

– Vi hade behov av att förnya vår fordonsflotta och då föll valet på IVECO som en av leverantörerna. På PostNord strävar vi efter bättre och mer hållbara leveranser och med tanke på vår storlek och närvaro i hela landet har vi dessutom en viktig roll i att driva hela branschen i en mer hållbar riktning.

Hon fortsätter:

– De nya lastbilarna från IVECO är HVO100-godkända vilket passar bra in i vår övergång till fossilfria transporter. Och vad gäller just IVECO S-Way så är förväntningarna höga på lastbilens totala prestanda.

Nya vägar framåt med nytillskott

Med tungviktaren nya IVECO S-Way i fordonsflottan får man en komplett transportlösning med förstklassiga förhållanden i hytten, enastående bränsleeffektivitet och avancerad teknik. Detta medan mellantunga IVECO Eurocargo utmärker sig genom att den är lätt att manövrera, effektiv och passar perfekt i stadsmiljö.

Hos IVECO är man övertygade om att de nya tillskotten hos PostNord kommer att leverera enligt förväntan. Anders Nilsson, försäljningsdirektör hos IVECO Sweden AB, avslutar:

– Det är alltid roligt när goda och långvariga samarbeten skapar fler affärer. I detta fallet är vi extra stolta över att en verksamhet som PostNord väljer att investera i fler lastbilar från IVECO. I och med deras viktiga samhällsuppdrag och framtida visioner om en mer hållbar flotta, krävs det fordon som kan leverera på flera punkter. Därför är vi glada över att våra transportlösningar kommer till gagn just där man kan få mesta möjliga ut av dem.