Nyheter

Ny undersökning: Hantering av flera säkerhetslösningar utmanande

IT-säkerhetsföretaget Check Point släpper nu resultatet av en ny studie som genomförts av Dimensional Research, där 400 IT-säkerhetsansvariga tillfrågats om hur de ser på IT-säkerheten i deras verksamheter.

Bland resultaten framkommer att 92 procent av de tillfrågade som jobbar med IT-säkerhet uppger att den ökande komplexiteten på IT-området gör säkerheten mer utmanande. Attackytor ökar också när många verksamheter implementerar publika molnlösningar, SaaS-applikationer och fler lösningar för mobilitet och mer distansarbete.

– I en allt mer uppkopplad värld med ett större IT-beroende blir det också mer komplext att skydda verksamheten, säger Mats Ekdahl, säkerhetsexpert hos Check Point. För att förhindra IT-attacker är det inte ovanligt att företag använder ett flertal olika lösningar, där många fokuserar på att upptäcka och avvärja hot istället för att förebygga dem. Det reaktiva sättet att hantera IT-säkerhet är både ineffektivt och kostsamt. Samtidigt gör det att verksamheten kan exponeras för onödiga attacker.

Rapporten i sin helhet kan hämtas här:

https://pages.checkpoint.com/security-consolidation-survey.html