Nyheter

Engcon drar tillbaka tidigare varsel

Än är effekterna av Covid-19 inte över men sommarens försäljning har givit positiva indikationer, något som medför att Engcon nu drar tillbaka det tidigare aviserade varslet. Sommarens överraskande orderläge innebär att Engcon nu istället sätter in övertidsinsatser för att hinna producera och leverera de beställda produkterna.

– För oss är det av högsta vikt att driva företaget på ett seriöst och långsiktigt sätt. I osäkra tider gör vi vad vi kan för att minimera effekterna om det skulle blir värsta tänkbara scenario, säger Krister Blomgren, VD på Engcon Holding, och fortsätter:

– Men det visade sig ganska snart att trots pandemin så fortsatte många grävmaskinister runt om i världen sina arbeten med underhåll av järnvägar, motorvägar, skogsbruk och byggkonstruktioner. Vi vet att våra produkter bidrar till samhällsnyttiga verksamheter och dessa prioriteringar runt om i världen har därför såklart varit gynnsamt för oss som bolag. Detta är en starkt bidragande orsak till våra försäljningssiffror och att vi nu mycket glädjande kan avblåsa varslet vi la före sommaren.

Engcon har dock sett en större försiktighet kring stora investeringar men kan samtidigt konstatera att det är många grävmaskinister som knappt hinner med alla sina uppdrag just nu. De som har råd gör därmed det smarta draget att investera i konjunkturnedgång för att på så sätt rusta sig inför uppgången.

– Att investera i en tiltrotator effektiviserar grävandet avsevärt, vilket också betyder att man får förutsättningar att hinna med fler jobb i hektiska tider. Det är klokt att rusta verksamheten, oavsett om man är en lokal grävfirma eller ett stort globalt bolag, menar Krister Blomgren.