Nyheter

Först i branschen – M | Volvo Car Mobility introducerar “M-knappen”

“M-knappen” är en ny lösning för en framtid där bilen är designad för tillgång snarare än för bilägande. “M-knappen” gör det möjligt för kunder att komma i direkt kontakt med M:s kundservice medan man kör, med en enkel knapptryckning.

Först ut på marknaden för bildelning och hyrbilar är M-knappen ett bevis på hur ett nära samarbete mellan tillverkare, OEM:s (Original Equipment Manufacturer), och en innovativ mobilitetsleverantör kan driva på skiftet mot att utforma bilar för tillgång istället för ägande.

M-knappen säkerställer att kunderna kan koppla upp sig på ett säkert sätt medan de kör eller befinner sig inne i bilen. Genom att trycka på M-knappen som finns ovanför backspegeln, kommer man i kontakt med M:s kundservice direkt inifrån kupén i bilen – utan att behöva sträcka sig efter mobilen.

M-knappen ersätter knappen för Volvo On Call som är standard i alla Volvo-bilar, och som man kan använda för att få vägassistans. Att M och Volvo Cars ingår i samma företagskoncern underlättar möjligheterna för M, att som mobilitetstjänst kunna anpassa förutsättningarna i bilen och justera dem efter sina kunders behov. Samarbetet har resulterat i viktiga insikter och fördelar för båda sidor:

– M-knappen visar hur Volvo Cars kan utveckla och skräddarsy lösningar för företagen inom Volvo Car Group. Att förstå alla olika affärsmodeller inom företagsfamiljen kräver att vi har ett nära samarbete. I det här fallet är vi väldigt nöjda med att Volvo Cars Product Creation har kunnat bidra till att M:s kunder blir väl omhändertagna direkt från bilen och vi ser fram emot ta fram fler lösningar utvecklade för tillgång till bil, säger Malin Labecker, Senior Director Mobility Strategy på Volvo Cars, Product Creation.

M har ända sedan starten erbjudit support dygnet runt och varit tillgängliga via telefon, mail och genom appen. Tack vare M-knappen, som är “hands-free”, kan kunderna få hjälp utan att behöva stanna bilen. De kan få svar på de frågor de behöver samtidigt som de kan fortsätta koncentrera sig på vägen framför. Och om en olycka skulle inträffa så är Volvo Cars SOS-knapp också tillgänglig ovanför backspegeln.

– Vi håller alltid enkelhet och säkerhet högst när vi utvecklar tjänsten och ny produktfunktionalitet. Introduktionen av M-knappen visar hur vi fortsätter utvecklas utifrån den övertygelsen; att leverera en smidig tjänst och dedikerad kundservice, säger Erik Jivmark, COO på M, Volvo Car Mobility.