Nyheter

En ny generation vakuumlastare från DISAB

Sedan starten 1976 har DISAB Vacuum Technology AB, med huvudkontor i Eslöv, utvecklat och designat marknadens ledande utrustning och system som använder vakuumteknik för att suga upp och transportera avfall, mackadam och annat material.

Man har tagit fram innovativa och effektiva lösningar som kan användas inom en mängd olika tillämpningar och industrier runt omkring i världen. Nu, 2020, lanserar företaget en ny generation vakuumlastare, nämligen DISAB Futurion™.

DISAB Futurion™ är framtagen och konstruerad för att hantera många uppdrag inom olika och varierande användningsområden. Den passar utmärkt för entreprenörer som vill specialisera sig på jobb med vakuumlastare men samtidigt ha full beläggning för fordonet även när det gäller andra applikationer. DISAB Futurion™ kan användas för arbete under markplan vid grävning, tömning av bassänger och dammar med mera. Den kan även användas för arbete på höjd.

– Man kan gräva runt en kabel på förmiddagen och suga upp byggavfall från andra våningen i ett hus på eftermiddagen. Vid renovering av lägenheter kan man till exempel suga ut klinker och bilmassor ur ett badrum, säger Christer Magnusson som är försäljningschef på DISAB Vacuum Technology AB.

Att ha en vakuumlastare i sin maskinflotta som klarar av att hantera en mångfald av olika applikationer är till en stor fördel för att skapa effektivitet och få en högre nyttjandegrad av fordonet.

Funktionen är tämligen enkel. Luftströmmen transporterar in materialet i slangen och vidare in i bilens tank. DISAB Futurion™ har ett stort luftflöde som ger en kraftfull uppsugningsförmåga, precis som maskinens föregångare. Men det märks att det ligger många utvecklingstimmar bakom framtagandet av DISAB Futurion™. Vakuumlastaren är bland annat försedd med ett nytt och modernt styrsystem med smarta IoT-lösningar för att stödja operatören och ge en bättre överblick och kontroll över fordonet och flottan i helhet. Maskinen är dessutom utrustad med ett interaktivt radiosystem som visar relevant driftdata för operatören.

– Vi har lyckat integrera dagens teknik för att skapa en så säker arbetsmiljö som möjligt för operatören. Aggregatets alla funktioner kan till exempel manövreras på säkert avstånd med en joystick-radio, konstaterar Christer Magnusson.

Under hösten kommer man kunna se DISAB Futurion™ rullandes på de svenska vägarna. För att fira lanseringen av sin nya vakuumlastare, har DISAB anordnat en demo tour som sträcker sig från Eslöv i söder till Luleå i norr.

– Alla är välkomna att boka in en demo. Tyvärr har alla inplanerade mässor blivit inställda men vi har trots det fått en väldigt positiv respons av marknaden och intresset för maskinen är stort. Har kunderna svårt att komma till oss så kommer vi nu till dem, avslutar Christer Magnusson.