Nyheter

Ny pneumatikslang PU-Anti U.V från Hydroscand

Hydroscand erbjuder nu en ny PU-slang speciellt framtagen för applikationer där slangen utsätts för dagsljus samtidigt som hög flexibilitet och böjlighet är ett måste. Till skillnad från de flesta andra polyuretanslangar, är Hydroscands nya slang UV-resistent.

De nya slangen, PU-Anti U.V., är som namnet indikerar UV-beständig, men även vattenresistent. Det innebär att den fungerar utmärkt för installationer utomhus.

PU-Anti U.V. fungerar med samtliga pneumatiska kopplingar och dess fina egenskaper gör den lämplig för de flesta pneumatiska installationer. Slangen är extremt flexibel och böjlig, vilket gör den speciellt lämpad för exempelvis automationsutrustning på industrier.

– Denna slang har väldigt många goda egenskaper, den är ett måste för applikationer som kräver en mjuk och böjlig slang tack vare sin flexibilitet. Den passar också utmärkt för öppna installationer med yttre påverkan av nötning, U.V-ljus och vatten, menar Bosse Flack, försäljningsansvarig för pneumatik på Hydroscand.

Pneumatikslangen är utformat i ett polyuretanmaterial som har ett arbetstemperaturområde på -40 ⁰C till + 60 ⁰C och finns i dimensionerna (YD) 4-8 mm. Standardfärgerna är svart, transparent blå, transparent grön och transparent röd. Andra färger och dimensioner går att få vid förfrågan.