Nyheter

Ny kartläggning: Stort behov av integrerat cyberskydd

Den nya rapporten Acronis Cyber Readiness Report 2020 visar att de vanligaste attackerna som skett mot distansarbetare under coronapandemin hittills är nätfiske, DDoS-attacker och angrepp mot videokonferenstjänster som Zoom, Cisco Webex och Microsoft Teams.

Hela 39% av företagen som deltagit i studien har utsatts för angrepp mot videomöten. Resultaten visar på behovet av integrerade cyberskyddslösningar och i samband med detta lanserar Acronis idag B2B-lösningen Acronis Cyber Protect 15, som kombinerar backup, katastrofåterställning, skydd mot skadlig programvara, cybersäkerhet och verktyg för hantering av endpoints.

– Resultaten från rapporten visar varför organisationer behöver lösningar för cyberskydd som minskar komplexiteten, förbättrar säkerheten och samtidigt är kostnadseffektiva. Traditionella separata lösningar för antivirus och backup kan inte längre skydda mot sofistikerade moderna cyberhot, säger Serguei Beloussov, Acronis vd och grundare.

– Dagens företag står inför en ständig ström av nya cyberhot. Som ett ledande företag med många års kunskap inom cybersäkerhet och dataskydd ger Acronis svar på våra kunders brådskande frågor och krav. Acronis Cyber Protect 15 är därför ett perfekt tillskott till vår portfölj och understryker vårt krav på att vara våra kunders framtida partner, säger Mikael Johansson, cyberskyddsexpert på Acronis.

Acronis Cyber Protect 15 integrerar funktioner för dataskydd och cybersäkerhet som stopp av ZeroDay-attacker med AI-baserad beteendeanalys, URL-filtrering, såbarhetsbedömningar, skydd för videokonferenstjänster och automatisk patch-hantering. Detta gör det möjligt för en organisation att skydda sig mot moderna cyberhot och samtidigt garantera tillgång till sina data och system på kortast möjliga tid