Nyheter

Ny spetsalgoritm för ökad säkerhet vid järnvägsinfrastruktur

Olyckor, otillåten aktivitet, terrorism och tappade föremål äventyrar säkerheten för passagerare, personal och fordon inom järnvägsinfrastrukturer. De flesta videosäkerhetslösningar är främst inriktade på utredning av incidenter i efterhand snarare än ett effektivt förebyggande i realtid.

Irisitys nya deep learning algoritm IRIS Rail defender analyserar kameror i realtid och utlöser videolarm med hög precision då något eller någon beträder spår, tunnlar eller serviceområden samt för kvarglömda objekt.

Tjänsten kan enkelt installeras på såväl befintliga som nya kameror och skyddar därefter varje mil av järnväg och plattformar dygnet runt.

Irisitys nya algoritm ingår som tillägg i SaaS tjänsten IRIS, är fullt skalbar för stora installationer och kan med bibehållen precision väljas tillsammans med Irisitys patenterade realtidsanonymisering för skydd av personlig integritet.

IRIS Rail Defender erbjuds nu kunder i Sverige samt internationellt tillsammans med vår globala partner G4S.