Nyheter

PhoenixContakt E-Mobility: Nya produktionsanläggningar i Tyskland och Polen

Phoenix Contact E-Mobility utökar sinproduktion och administrativa kapacitet – både i Tyskland och i Polen. Vid en ceremoni på den polska Rzeszów-Dworzysko Science and Technology Park har företaget tillsammans med Panattoni, en full-serviceutvecklare för industriella fastigheter, firat byggandet av den nya 15.000 m² stora anläggningen för elektromobilitet den 16 september 2020.

I framtiden kommer företaget att använda den nya produktionsplatsen för tillverkning och testning av olika ac- och dc-laddningskablar som kommer att levereras till ledande tillverkare inom bland annat fordonsindustrin. Anläggningen i Polen kommer att omfatta en total yta på15 000 m², varav 14 000 m² kommer att användas för tillverkning och lagerhållning samt 1 000 m² som kontorsyta. Planen är att produktionen ska påbörjas i början av 2021 och personalstyrkan kommer att successivt öka till mer än 250 anställda under de närmaste åren.

Under de senaste månaderna har Phoenix ContactE-Mobility utökat och kontinuerligt optimerat sin produktionskapacitet vid sin huvudsakliga anläggning i tyska Schieder-Schwalenberg, Nordrhein-Westfalen.

Den nya byggnaden har en produktionsyta på 3 200 m² för produktion av ny teknik och är en utvidgning till den befintliga 2 100 m² stora produktionen med 3 200 m²lagerytor. Den nya byggnaden kommer huvudsakligen att användas för att producera laddningsinfrastrukturprodukter som ac- och dc-laddningskablar, inklusive HPC-teknik (High Power Charging). Den befintliga produktionsanläggningen är specialiserad på produkter för elektromobilitetsfordon som fordonsladdningsintag.ׅ

– Denna utökning kommer att vara behjälplig föratt optimera och öka effektiviteten i alla våra produktionsprocesser,sammanfattar Bodo Finken, produktionschef i Schieder-Schwalenberg.

Om Phoenix Kontakta E-Mobilitet

Phoenix Contact E-Mobility etablerades av moderbolaget Phoenix Contact – en global marknadsledare inom området industriell automation och elektroteknik med över 17 600 anställda över hela världen – den 1 januari 2013 i Schieder-Schwalenberg, Nordrhein-Westfalen, nära koncernens huvudkontor i Blomberg.