Nyheter

Delvator och norska Nasta AS blir systerbolag i ett gemensamt norskt moderbolag

Den 6 oktober har norska Sørenco AS förvärvat samtliga aktier i Delvator AB. Detta innebär att Delvator AB och Nasta AS blir systerbolag under ett gemensamt norskt moderbolag.

Delvator har en utbyggd verksamhet över hela landet med 11 säljare och ett 25-tal egna och kontrakterade verkstäder. Företaget har varit verksamt sedan 1986 och har byggt upp ett gott rykte, baserat på kvalitet och stabilitet, med hjälp av erfarna och kunniga medarbetare.

2019 omsatte man 336 miljoner SEK och hade 40 anställda.

Nasta AS har motsvarande Hitachiagentur i Norge samt hyr ut Hitachimaskiner genom Nasta Utlei AS. Man har även kompletterande agenturer och säljer bl a Bells midjestyrda dumprar och Hamms vältar på den norska marknaden.

Företaget omsatte 2019, 1 200 miljoner NOK.

Kommentar från Tom Johansen, administrativ direktör för Nasta AS:

– Delvator har varit en uppskattad Hitachikollega till Nasta under mer än 20 år. Tack vare nöjda kunder och stabil ekonomi åtnjuter företaget, dess ägare och anställda stor respekt hos andra Hitachi representanter runt om i Europa. När Delvator nu blir en del av Nasta-gruppen kommer vi att göra vårt yttersta för att vidareutveckla det fina position som har byggts upp i Sverige under många år.

Kommentar från Christer Arvidson, ägare och tidigare VD för Delvator AB:

– Det är med stolthet och glädje jag kan konstatera att Delvator sedan starten 1986 har utvecklats till en av de ledande leverantörerna av anläggningsmaskiner på den svenska marknaden.

– När jag nu väljer att överlåta företaget är jag glad att det är Nasta-gruppen i Norge som tar över stafettpinnen och den svenska Hitachi-verksamheten.
Detta innebär att Delvator blir ett självständigt systerbolag till Nasta AS.

– Nasta har haft en fantastisk utveckling i Norge och kommer att bli bästa tänkbara partner för Delvator i en fortsatt framgångsrik utveckling av Hitachi-verksamheten i Sverige.

Bild: Delvator