Nyheter

KH-Maskin har breddat sitt utbud

Sedan finska KH-Koneet Group köpte Beck Maskins svenska verksamhet i november i fjol har mycket hänt. Beck Maskin bytte namn till KH-Maskin och det nya företaget har bland annat blivit återförsäljare för Wacker Neuson och även köpt det svenska maskinuthyrningsföretaget S-Rental.

KH-Maskins mål är att kunna vara med på alla affärer. Då är det viktigt att förutom nya och begagnade maskiner även ha uthyrning.

– Vår slogan är ”Trygg och personlig maskinaffär”. Det betyder att vi ska kunna ge kunden en helhetslösning, oavsett om det är ett direktköp, leasing eller hyra, understryker Martin Lindén som är vd på KH-Maskin.

KH-maskin är generalagent för Kobelco och återförsäljare av Wacker Neuson. Företaget har anläggningar i Jordbro söder om Stockholm, i Järfälla norr om Stockholm samt i Kungälv, norr om Göteborg.

KH Koneet Group är en av Finlands ledande importörer av bygg- och anläggningsmaskiner. Koncernen är generalagent för Kobelco, Yanmar, Wacker Neuson, Kramer och Dynapac i Finland.

– KH-Koneet är en stor etablerad maskinhandlare i Finland. Köpet av Beck Maskin var första steget på en satsning i Sverige. Beck Maskin hade redan agenturen för Kobelco. Det har vi kompletterat med maskiner från Wacker Neuson. Det passar bra med KH-Koneets produktportfölj och ger synergieffekter inom koncernen som i förlängningen även kommer att gynna våra kunder, säger Martin Lindén.

Avtalet med Wacker Neuson Sverige innebär att KH-Maskin kan utöka sin produktportfölj med hjullastare, hjulgrävare och dumprar.

– Dessutom fick vi tillgång till Wacker Neusons byggmaskiner, vibratorer och vältar. Det gör att vi nu kan erbjuda våra kunder ett bredare utbud av produkter, säger Martin Lindén.

Uthyrning viktigt

Övertagandet av Beck Maskin skedde i november 2019 och sedan har KH-Maskin satsat rejält trots tuffa tider. Förutom att bli återförsäljare av Wacker Neuson har KH-Maskin även förvärvat maskinuthyrningsföretaget S-Rental.

– Affären skapar en stabil grund för ökad kundservice och tjänster på den svenska marknaden. Vi på KH-Koneet Group ser maskinuthyrning som en växande trend och ett ökat behov av helhetslösningar på den svenska marknaden, säger Teppo Sakari, vd för KH-Koneet Group.

S-Rental är ett svenskt företag grundat 2016 som specialiserar sig på uthyrning av entreprenadmaskiner. Företaget har sett en snabb tillväxt och omsatte 52 miljoner kronor under räkenskapsperioden som avslutades i augusti 2019.

Redan när KH-Koneet köpte Beck Maskin var siktet inställt på att förvärva ett uthyrningsföretag i Sverige.

– Att även ha maskinuthyrning gör det möjligt för oss att få ut maskiner till presumtiva kunder, samtidigt som vi tjänar pengar och våra maskiner blir representerade på hela marknaden, säger Martin Lindén.

Bild: KH-Maskin