Nyheter

Snabbare och säkrare med ny WAN Edge-plattform

Den snabba utvecklingen av molnet gör IT-miljöerna mer komplexa och svårhanterliga – både i den dagliga driften och för vidareutveckling av infrastrukturen. Nu presenterar Cisco en ny produktserie i Catalyst-serien för avsiktsbaserade nätverk, för att hjälpa till att göra digitaliseringsresan enklare.

Cisco visar idag upp Catalyst 8000 Edge Platform, en Wide Area Networking (WAN) Edge-plattform som ger säker och automatiserad tillgång till applikationer. Syftet med plattformen är att ge verksamheter fler valmöjligheter för att säkert och smidigt kunna arbeta i och administrera multicloud-miljöer, eller olika former av hybrida och privata datacentermiljöer. Catalyst-serien är en hörnsten i Ciscos avsiktsbaserade nätverk, en platform som understöds av kraftfull maskininlärning och automatisering för att mer effektivt skydda data och optimera prestanda.  

I branscher med särskilt höga krav på prestanda och säkerhet växer behovet av den typen av lösningar snabbt. Bland de första kunderna finns Adventist Health, en välgörenhetsbaserad vårdorganisation med 45 sjukhus och verksamhet i nio amerikanska delstater.

– Vårt behov av högpresterande WAN Edge-tjänster ökar genom våra utsprida sjukhus och läkarmottagningar, en utveckling som drivs av en växande användning av molnbaserade applikationer, telemedicin, ultrahögupplöst bildbehandling och samarbete på distans. Vårt nätverk måste leverera säker, mycket stabil och skalbar anslutning smidigt. Cisco Catalyst 8000 Series Edge-plattformen bidrar till en sammanhållen, flexibel SD-WAN-lösning med den prestanda, visibilitet och säkerhet som krävs för att leverera uppkopplad vård i realtid, säger Ed Vanderpool, IT-teknisk chef på Adventist Health.

Tre versioner av plattformen lanseras, de hårdvarubaserade plattformarna Catalyst 8500 för datacenter och större IT-miljöer samt Catalyst 8300 för mindre miljöer, finns till försäljning från och med idag. Den mjukvarubaserade versionen Catalyst 8000V förväntas finnas på marknaden i december.