Nyheter

Okta anställer svensk Nordenchef

Silicon Valley-baserade Okta, Inc., leverantör av molnbaserade lösningar för säker hantering av identiteter, anställer branschprofilen Hans Liljedahl som ny Nordenchef. Hans, som närmast kommer från Dropbox och har mångårig erfarenhet av ledande positioner på It-företag som RSA, FireEye och Trend Micro, kommer att ansvara för en intensiv satsning på den nordiska marknaden. Satsningen är ett resultat av den lovande marknadsposition som Okta lyckats ta i regionen sedan etableringen av Stockholmskontoret 2018.

– Enligt siffror från Eurostat ligger nordiska verksamheter generellt sett längre fram än de flesta andra regioner i världen när det gäller att nyttja de fördelar som molnet kan medföra, säger Jesper Frederiksen, EMEA-ansvarig på Okta. Detta i kombination med att allt fler företag ställer om till ett mer dynamiskt sätt att arbeta, driver på efterfrågan av effektiv och säker hantering av digitala identiteter, vilket är kärnan i Oktas erbjudande. Vi har fått en fin start i Norden och nu intensifierar vi den satsningen ytterligare, och med Hans Liljedahl i spetsen är vi övertygade om att vi är väl rustade för fortsatta framgångar. 

– Gartners beräkningar värderar den nordiska marknaden för säker hantering av identiteter (Identity Access Management) till 322 miljoner dollar, motsvarande ungefär 2,8 miljarder SEK, innan 2023, så det ska bli spännande att leda Oktas satsningar i regionen, säger nya Nordenchefen Hans Liljedahl. Under den närmaste tiden siktar vi på att anställa några av de vassaste experterna och att ytterligare utveckla vårt befintliga ekosystem av lokala partners och distributörer. Tillsammans ska vi realisera vår vision om att alla verksamheter med bibehållen säkerhet ska kunna dra fördel av den teknologi som passar just dem.

Dessutom är Okta, via sitt koncept “Dynamic Work”, drivande i frågan om ett mer flexibelt sätt att arbeta. Redan innan pandemin slog till hade Okta skapat ett heltäckande ramverk som går längre än att enbart ge anställda tekniska möjligheter att arbeta hemifrån, utan också tar hänsyn till flexibla arbetstider, träningsmöjligheter och annat som är viktigt för att attrahera den bästa kompetensen. Kontoret på Strandvägen i Stockholm finns där när de nordiskt anställda vill och behöver det.

– Vi tror att företag som vill attrahera den bästa kompetensen måste kunna erbjuda sina anställda en arbetssituation där de trivs och har möjlighet att utvecklas på ett mer modernt och flexibelt sätt än tidigare, säger Jesper Frederiksen. I slutändan blir det bättre både för arbetsgivaren och kunderna.

Några av de nordiska företag som redan arbetar med Oktas lösningar är Ambea, Selmer, SteelSeries, Simula Research Laboratory, Aerion Solutions Oy, Membrain, Simon Mokster Shipping AS, City Network Hosting AB och Svenska Röda Korset. Dessutom finns flera internationellt kända företag med huvudkontor i Norden på kundlistan som växer i snabb takt.